На Луганщині почався марафон Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру 2019-2020»



06 грудня 2019 року восьмий раз у більшості загальноосвітніх навчальних закладах Луганської області було проведено перший етап Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» для учнів 2-6-х класів.

Мета конкурсу – розвиток пізнавальних інтересів школярів, логічного і нестандартного мислення, формування навиків самостійної роботи тощо. В Україні у першому етапі конкурсу взяли участь понад 400 тис. учнів, з них понад 1065 – учні Луганської області.

Кількість учасників конкурсу в області стабільна. До участі у конкурсі в області залучено 12 % учнів (в Україні – 16,3 %).

Найактивнішими в конкурсі є учні з міста Рубіжного, Попаснянського, Старобільського, Новопсковського, Троїцького районів, Біловодської та Білокуракинської ОТГ.

Відзначимо, що з 2011 року кожен учень на офіційному сайті Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» може побачити результати своїх відповідей. За участь у конкурсі кожен учень отримає книжку «Кенгуру-2019», сертифікат і календар, а найкращі учні отримають сертифікати. Найуспішніші учні, учасники конкурсу, матимуть можливість влітку перебувати у математичному таборі «Кенгуру» (м. Львів). Планується випустити за рахунок благодійних внесків збірник задач «Кенгуру – 20 років» і безкоштовно передати школам.