На Луганщині пройшов Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру 2020-2021»



18 березня 2021 року в закладах освіти Луганської області було проведено Міжнародний математичний конкурс «Кенгуру» для учнів 2-11-х класів.

Мета конкурсу – розвиток пізнавальних інтересів школярів, логічного і нестандартного мислення, формування навиків самостійної роботи тощо. В Україні у конкурсі взяли участь понад 400 тис. учнів, з них 3317 – учні Луганської області.

Організатори конкурсу привітали з Міжнародним днем математичного конкурсу «Кенгуру» усіх небайдужих та вмотивованих. Задачі, які були надані учням, це спільний продукт математиків з понад 80 країн світу.

У липні 1994 року на Раді Європи в Стразбурзі Генеральна асамблея зареєструвала асоціацію «KANGOUROU SANS FRONTIERES» (KSF), що перекладається як «Кенгуру без кордонів», у яку ввійшло 10 країн. Девізом було обрано вислів — «Maths pour tous» (Математика для всіх). На сьогодні асоціація об’єднує учасників з-понад 45 країн.

Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави. В цьому році конкурс був ювілейний 25-ий.

Конкурс проводиться в шести вікових групах:

  • Малюк 2 — для учнів 2 класів;
  • Малюк 3,4 — для учнів 3 — 4 класів;
  • Школярик — для учнів 5 — 6 класів;
  • Кадет — для учнів 7 — 8 класів;
  • Юніор — для учнів 9 — 10 класів;
  • Випускник — для учнів 11 класів.

Учням, що закінчили класи з поглибленим вивченням математики, пропонуються завдання вищого рівня складності.

Конкурс проводиться в один день в усіх регіонах України за однаковими завданнями для кожної вікової групи.

Найактивнішими в конкурсі є учні у містах Рубіжному, Лисичанську, Сєверодонецьку та Попаснянській, Новоайдарській, Міловській, Марківській, Троїцькій, Кремінській, Біловодській, Красноріченській, Білолуцькій, Сватівській, Нижньодуванській, Чмирівській, Коломийчиській, Станично-Луганській територіальних громадах.

Оргкомітет також відзначив, що кожен учень на офіційному сайті Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» може побачити результати своїх відповідей. За участь у конкурсі кожен учень отримає книжку «Кенгуру-2021», сертифікат, подарунки, календар. Кращі учні отримають відмінні та добрі сертифікати.