НА ЛУГАНЩИНІ СТАРТУВАВ ОБЛАСНИЙ ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА»)



Ми – козаки, ми – гордість України! Зростаєм і вчимось ми у батьків, Як неньку Україну нам любити І захищать її від ворогів! Ніхто нас не поставить на коліна, Бо воля нам дорожча над усе! В серцях у нас – любов до України, А доля нам ще світло принесе.

07 травня 2024 року у форматі онлайн відбулося урочисте відкриття ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організаторами гри були Департамент освіти і науки Луганської державної адміністрації, Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. У заході взяти участь понад 300 учасників – юні козачата молодшої, середньої та старшої вікових груп з усіх куточків Луганщини, їх виховники, гості, організатори та судді Гри.

Метою Гри є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції, здорового способу життя, духовності, культурно-історичної та військової спадщини українського народу.

Під час урочистого відкриття зі словами привітання до учасників звернулася заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, яка привітала учасників з ІІ (обласного) етапу гри «Джура», підкреслила, що в такий складний час, гра в області продовжується і протягом поточного року 90 роїв із 20 громад області брали участь різноманітних заходах, гра залучає вас до добрих справ, волонтерства, конкурсів, пошуково-дослідницької діяльності, акцій, змагань тощо. Побажала учасникам продемонструвати свою спритність, винахідливість, творчість, ерудицію, фізичний гарт, успіхів, наснаги та перемоги юним захисникам України.

Тарас Рондзістий, директор Міжнародної благодійної установи «ЦЕНТР НАЦІОНАЛЬНОГО ВІДРОДЖЕННЯ», член Головного штабу гри «ДЖУРА» торкнувся витоків гри «Джура», звернув увагу, що рої Луганської області завжди були серед кращих на всеукраїнському рівні.

Сергій Попсуй, т.в.о. начальника Луганського обласного ТЦК та СП підкреслив значення гри «Сокіл» («Джура») та запевнив, що з перемогою необхідно поновити проведення обласного етапу гри у тому форматі ,який був раніше.

Привітав присутніх учасник російсько-української війни Денис Шулік, вчитель КОМУНАЛЬНОЇ УСТАНОВИ «ПОПАСНЯНСЬКИЙ ЛІЦЕЙ №1 ІМЕНІ ВІКТОРА ШУЛІКА» ПОПАСНЯНСЬКОЇ МІСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ», який підкреслив, що дуже важливо вивчати історію своєї країни, мову, підтримувати традиції свого народу. Важливо молоді готуватися до захисту батьківщини, бо вони – майбутнє України.

Під час урочистого відкриття згадали, як проходив ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») 2017-2020рр., переглянувши відео з архівних матеріалів.

Головний суддя Тетяна Сідєльнікова від імені суддівської колегії пообіцяла неупереджене та об’єктивне суддівство.

Кожному з учасників бажаємо зберегти любов до рідного краю, примножити її на багато років! І за будь-яких обставин, за будь-яких професій у майбутньому, пам’ятати, що ми – українці, ми гідні сини і дочки козацького роду!

Разом до Перемоги!