На Луганщині стартували найпрестижніші учнівські інтелектуальні змагання



Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації  від 11.01.2022 № 6 «Про проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2021/2022 навчальному році» 15–16 січня 2022 року відбувся ІІІ етап Усеукраїнських учнівських олімпіад з фізики, правознавства, російської мови та літератури, економіки, екології та англійської мови. В олімпіадах узяли участь 92 учні 8–11 класів із 14 об’єднаних територіальних громад Луганщини.

За 70 років у цих найбільш масових інтелектуальних змаганнях узяли участь декілька мільйонів обдарованих дітей нашої області. За цей довгий шлях неодноразово змінювались концепції та завдання української освіти, навчальні плани, програми й стандарти. Відбулась не одна зміна поколінь учителів, не змінювалось лише бажання учнів демонструвати свої знання, уміння та навички в чесній безкомпромісній боротьбі.

Значна кількість сучасних державних діячів, науковців і провідних викладачів закладів вищої освіти України були учасниками цих змагань, отримали певний досвід та стали конкурентоспроможними в різних сферах життєдіяльності.

Щорічно в І–ІV етапах Усеукраїнських олімпіад з навчальних предметів у Луганській області брали участь понад 50 тисяч учнів 6–11 класів, приблизно 200 вчителів і викладачів закладів загальної середньої, професійно-технічної та вищої освіти. З обласного, міських і районних бюджетів щорічно витрачаються десятки тисяч гривень для організації цих змагань, відзначення вчителів та нагородження переможців олімпіад.

Перемога в олімпіадах – це значна подія в особистому житті учня і його вчителя, це результат наполегливої багаторічної діяльності всього педагогічного колективу освітнього закладу, це привід для гордості батьків, учителів, місцевих громад.

Інтелектуальні учнівські змагання у 2022 році проведені з дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню на території країни гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.