НОВОРІЧНА ЛИСТІВКА НА ПЕРЕДОВУ



Протягом листопада-грудня місяців, з метою підтримання бойового духу воїнів Збройних сил України, Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді за сприянням Міністерства освіти і науки України ініціював проведення Всеукраїнської доброчинної акції на підтримку наших Героїв на передовій «Новорічна листівка на передову».
Організатор обласного етапу – Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, який сьогодні працює у м. Кропивницький. На обласний етап надійшло 105 робіт в електронному вигляді, з них 26 оригіналів надійшли до організаторів Укрпоштою та Новою поштою з різних куточків України та навіть із-за кордону (Польща, Литва). Вітальні листівки висловлювали почуття поваги і вдячності українським воїнам за мужність, за оборону нашої країни та прагнення до Перемоги. На деяких листівках були відображені символи регіону. Кращі роботи були відправлені на наступний етап – до Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді.
За підсумками всеукраїнського етапу конкурсу редакційна колегія обрала дві найкращі листівки з кожного регіону, видала їх та надіслала готові листівки до регіонів. Серед учасників Луганської області було обрано та надруковано листівки: Бірюкової Анастасії, учениці Рубіжанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 Рубіжанської міської ради та Гергель Арини, учениці Сєвєродонецької СЗШ № 6.
Після отримання вітальних листівок з м. Києва, Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства передав листівки авторам та іншим дітям Луганщини, які підписали вітальні листівки і через волонтерів передали бійцям на передову. Діти також вітали військових у містах, де сьогодні проживають.
Крім того, усі малюнки учнів, які стали учасниками Акції, також були передані воїнам на передову за допомогою кропивницької волонтерської спільноти «Добромир» – «Годуємо патріотів», волонтери якої збирають, миють, ріжуть, сушать овочі, а потім фасують супи та борщі, готують різні смаколики для людей, котрі живуть і служать на лінії війни, щотижня понад 2000 пакетів супів. У пакуночках поїхали і вітальні листівки юних луганчан.
Разом до Перемоги!