Обласний семінар «Креативні практики у роботі з обдарованими учнями в умовах сучасного освітнього середовища»



Згідно з планом роботи Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» 26 жовтня 2023 року відбувся обласний семінар «Креативні практики у роботі з обдарованими учнями в умовах сучасного освітнього середовища».

Обласний семінар відбувся в онлайн форматі та об’єднав 57 педагогічних працівників з різних територіальних громад Луганщини, а саме Біловодської, Кремінської, Рубіжанської, Лисичанської, Гірської, Марківської, Міловської, Сватівської, Старобільської, Попаснянської, Чмирівської, Шульгинської, Нижньодуванської.

Учасників семінару привітали: Наталія Сагіна, начальник відділу дошкільної, інклюзивної та загальної середньої освіти Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та директор КЗ «ЛОМАНУМ» Олена Бардаш.

Учасники семінару мали нагоду детально ознайомитися з можливостями використання електронних ресурсів лабораторії МАНЛаб в умовах онлайн навчання. Керівник міждисциплінарного лабораторного комплексу МАНлаб Національного центру «Мала академія наук України» Ігор Чернецький розповів, що лабораторний комплекс поповнюється еталонною вимірювальною технікою, яка дає можливість проводити наукові дослідження на високоякісному.

Власним досвідом креативності у роботі з одарованими учнями ділилися і керівники секцій Обласної очно-заочної школи КЗ «ЛОМАНУМ»: Олена Назаренко, керівниця секції «Охорона довкілля та раціональне природокористування» та «Екологія», докладно продемонструвала шлях роботи з учнями над науково-дослідною роботою: від пошуку та вибору проблеми дослідження до участі у заходах та конкурсах; Сергій Кондратов, керівник секції «Прикладна математика», запропонував власну методику розвитку критичного мислення через розв’язування математичних та логічних задач; Тамара Уманська, керівниця секції «Українська література» та «Кримськотатарська гуманітаристика» представила власний «рецепт» розвитку науково-дослідних компетентностей свої вихованців.

Про особливості проведення ХХХ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді у 2024 році та перспективний план інтелектуальних заходів у 2023-2024 н. р. учнів-членів ЛОМАНУМ доповіла завідувачка відділу організаційно-масового КЗ «ЛОМАНУМ» Юлія Буділова. А заступниця директора КЗ «ЛОМАНУМ» Вікторія Руда розкрила напрями роботи з педагогами на 2023-2024 навчальний рік та надала пояснення з використання сайту НЦ «МАН».

Дякуємо виступаючим за корисний досвід в науково-дослідницькій діяльності та запрошуємо територіальні громади до співпраці щодо всебічного розвитку молоді Луганщини.