Обласний семінар-практикум для організаторів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)



21 лютого поточного року у м. Сєвєродонецьку на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства відбувся обласний семінар-практикум з керівниками команд-роїв Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організатори заходу – Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. Метою проведення семінару є підготовка керівників роїв, виховників і таборової старшини до проведення фінальних етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Участь у заході взяли 30 педагогів з 13 міст, районів та об’єднаних територіальних громад області.

Директор Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства Тетяна Сідєльнікова ознайомила присутніх з основними засадами проведення підсумкових наметових таборувань Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та з проектом умов проведення ІІ (обласного) етапу гри у 2019 році.

Про підготовку виховників джур розповів керівник рою комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» Рубіжанської міської ради Луганської області Володимир Воронцов.

Також присутні мали можливість ознайомитися з творчим звітом чотового ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Надніпрянська Січ – 2018» Сергія Перепелиці, вчителя історії, Денежниківської ЗОШ І-ІІІ ст. Новоайдарського району.

У практичній частині семінару Борис Губанов, заступник директора з навчально-виховної роботи ЛОЦДЮТК ознайомив з порядком організації роботи таборової старшини під час таборування фінальних етапів, правами та обов’язками таборової старшини, з діями таборової старшини під час виконання програми таборування. Були опрацьовані елементи ранкового шикування табору; учасники семінару опанували настільну гру «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921» та інші елементи, які використовуються під час гри.

У підсумку обговорили умови проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), внесли пропозиції щодо проведення заходу. Узгодили питання подальшої співпраці у впроваджені гри у навчальних закладах області та формування таборової старшини для організації та проведення І та ІІ етапів гри.