Обласний семінар у Первомайському індустріально-педагогічному технікумі



30 березня 2017 року Первомайський індустріально-педагогічний технікум зустрічав гостей – учасників обласного семінару майстрів виробничого навчання і викладачів спецдисциплін з професії «Кондитер», представників 9 навчальних закладів системи професійно-технічної освіти та НМЦ ПТО у Луганській області.

Педагогічний колектив радо вітав гостей, бо це перший семінар такого рівня після вимушеного переміщення навчального закладу через активні бойові дії з міста Первомайська.

Тема семінару-практикуму – “Система роботи Первомайського індустріально-педагогічного технікуму з професійно-практичної підготовки у позанавчальний час з професії „Кухар. Кондитер” – обрана не випадково. Педагогічний колектив працював над нею протягом багатьох років: були задіяні викладачі спецдисциплін, майстри виробничого навчання, студенти та учні. Пошуку нових форм з професійно-практичної підготовки у позанавчальний час сприяла робота навчального торговельно-виробничого об’єднання (НТВО), де втілювались у виробництво новітні технології, сучасні елементи оформлення страв та кондитерських виробів. Тому й вирішили поділитися з колегами своїм досвідом та напрацюваннями.

Відкрив семінар в. о. директора ПІПТу Себко Д.М., який привітав при-сутніх з початком роботи і побажав усім учасникам заходу натхненної актив-ної праці та задоволення від її результатів.

Гамалій С.О., заступник директора з НВР, ознайомила з історією становлення та особливостями організації освітнього процесу у Первомайському індустріально-педагогічному технікумі.

Викладач спецдисциплін Меркулова Л.Ф. розказала про систему роботи Первомайського індустріально-педагогічного технікуму з професійно-практичної підготовки у позанавчальний час з професії “Кухар. Кондитер”.

Меркулова Л.Ф. також зазначила, що всі ці різноманітні форми роботи є дієвими, використовуються в технікумі досить довгий час, та детально зупинилась на кожній із них.

Вразили своїм професіоналізмом Рочвак І.А., майстер виробничого навчання найвищого тарифного розряду, яка має педагогічне звання “майстер виробничого навчання І категорії”, та голова циклової комісії професійної освіти, викладач спецдисциплін Казимова Н.В. Вони запропонували фрагмент роботи “Школи передового виробничого досвіду” з теми “Сучасні технології в кондитерському виробництві”.

Родзинкою обласного заходу став практичний показ і презентація майстром виробничого навчання Рочвак І.А. власного досвіду  з використання прикрас з шоколаду, айсінгу, вафельних картинок, гляссажу, під час якого учасники семінару-практикум мали змогу підвищити рівень власної професійної компетентності щодо використання сучасних технологій в оздобленні кондитерських виробів. Особливе захоплення присутніх викликали кондитерські вироби, прикрашені дзеркальною глазур’ю.

Підсумовуючи роботу обласного семінару, хочеться наголосити на тому, що педагогічний колектив у своїй практичній діяльності не зупиниться на досягнутому, буде і надалі активно долучатися до впровадження педагогічних інновацій, передового виробничого досвіду.

Саме це дає можливість колективу технікуму  випускати ініціативних, творчих, компетентних і висококваліфікованих фахівців, підготовлених до роботи в умовах жорсткої конкуренції, та з оптимізмом дивитися в завтрашній день.