Обласний інструктивно-методичний семінар



P60330-113048Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації 30 березня 2016 року на базі Сєвєродонецької ЗОШ І-ІІІ ст. №8 пройшов обласний інструктивно-методичний семінар на тему «Шляхи запровадження інклюзивного навчання у загальноосвітньому просторі».

У роботі семінару взяли участь: Ткачова Т.М., заступник директора Департаменту – начальник управління освіти і науки, виконуючий обов’язки Директора, Єрьоменко О.Л., головний спеціаліст відділу дошкільної та середньої загальної освіти Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, 27 спеціалістів відділів освіти, методичних кабінетів, які відповідають на території за інклюзивне навчання та директорів (заступників) ЗНЗ, завідувачів ДНЗ у навчальних закладах яких планується в 2016 -2017 році впроваджуватись інклюзивне навчання.

Заступник директора Департаменту – начальник управління освіти і науки, виконуючий обов’язки Директора Ткачова Тетяна Миколаївна привітала учасників обласного інструктивно-методичного семінару та ознайомила із станом та перспективами впровадження інклюзивного навчання в області.

Корисними та інформативними виявилися доповіді та виступи учасників семінару.Про створення безпечного інклюзивного середовища у навчальних закладах і громадах в рамках співпраці з Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» доповіла Єрьоменко О. Л.Завідуюча ПМПК відділу освіти Попаснянської РВЦА Федорова Н.М. розкрила державний механізм запровадження інклюзивної освіти в Україні. Меніна Г.М.поділилася досвідом щодо подолання проблем та шляхів впровадження інклюзивного навчання в ЗОШ.Гейко О.А.розповіла про діяльність асистента вчителя в інклюзивному класі. Онопко І.Є.презентувала особливості міжнародної практики та вітчизняний досвід з підготовки педагогів до роботи в інклюзивному навчальному середовищі.

Інструктивно-методичний семінар пройшов у діловій, конструктивній обстановці на якому учасники обмінялися досвідом  роботи, поділилися враженнями, розробили рекомендації щодо шляхів і методів впровадження інклюзивної освіти в області.