Онлайн-зустріч під гаслом «Любов до природи єднає людей!»



За ініціативою Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді 5 березня 2024 року в онлайн форматі відбулася зустріч учнівської молоді Луганщини з учасником 27-ої і 28-ої українських антарктичних експедицій, вченим-біологом, кандидатом біологічних наук Сергієм Глотовим.

Сергій Володимирович Глотов – наш краянин, колишній вихованець Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді та Луганського територіального відділення Малої академії наук України. Під час подій 2014 року проявив себе як справжній патріот,  брав участь в обороні Луганського аеропорту. За свою проукраїнську діяльність був внесений до «розстрільних списків» лнр. До 2022 року поєднував наукову роботу з волонтерською діяльністю у м. Львові. Вже другий рік поспіль працює біологом на станції «Академік Вернадський».

Під час зустрічі з учнями вчений провів екскурсію українською антарктичною станцією «Академік Вернадський». Діти в дистанційному форматі  побачити приміщення, спорядження полярників, обладнання, робочі місця науковців, бібліотеку, їдальню, імпровізований спортивний зал, конференц-зал, господарчі приміщення тощо. На жаль, через штормові вітри не вдалося провести екскурсію на прилеглій території, показати тварин, які вільно почувають себе біля станції.

Сергій Володимирович познайомив учнів з історією станції, тематикою наукових досліджень, яка значною мірою присвячена проблемам глобального потепління, розповів про свій шлях від юного натураліста до науковця та зосередив увагу учнів на тих можливостях, які відкриваються перед ними в українських закладах освіти, що належать до вільного світу. Діти майже годину ставили питання науковцю, на які отримали розгорнуті відповіді.

Сергій Глотов пообіцяв переслати для учнівської молоді Луганщини авторські світлини зі своєї персональної фотовиставки «Кольори білого континенту», яка мандрує світом і на даний час перебуває в Каліфорнії (США).

Сила нашої України – в кожній окремій людині!