Перебування учнів НВК Кримська ЗОШ І-ІІІ ст.- ДНЗ у м. Чернівці



Група учнів  2-11 класів у кількості 23 дітей  та 2 супроводжуючих (вчителі:  Бугера І.В., Ринкевич Є.В.) з 06 лютого по 04 березня 2017 перебувала у м. Чернівці  на запрошення  Чернівецької міської  ради (заст.керівника Паскарь Олександр Євгенович) та Департаменту освіти і науки Чернівецької області (директор  Палійчук Оксана Михайлівна).

Квитки для дітей на проїзд  автомобільним та  залізничним транспортом в обидві сторони придбав підприємець з м.Чернівці Кличук Роман Васильович.

Під час перебування учні 2-7 класів  мешкали у навчально – реабілітаційному центрі № 1 м. Чернівці (директор Савчук Олена Орестівна ) та навчалися у ЗОШ І-ІІІ ст. №4 (директор Тивоняк Іван Ярославович ).

Учні 8-11 класів   перебували та проходили навчання у Чернівецькому обласному багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей (директор Семанюк Марина Костянтинівна).

Під час перебування  учням школи було проведено  медичне обстеження лікарями обласної дитячої лікарні з наступним лікуванням у стоматолога, ендокринолога, ортопеда та ЛОРа.

Дітям були проведені  цікаві  екскурсії до м.Хотин (відвідування фортеці), у Чернівцях у  розважальних комплексах «DEPOTT»,  «Сонячна долина» та «Буковинська Троя»,  центру естетичного виховання «Юність Буковини», дитячій обласній бібліотеці та обласному  краєзнавчому музеї. Група дітей 2-7 класів відвідали обласний дитячий ляльковий театр та оперний театр ім.О.Кобилянської. Усій групі учнів було проведено цікаві екскурсії до Чернівецького національного університету (колишня резиденція митрополитів), пересувного планетарію , обласного парку ім. Т. Шевченка, проведена оглядова екскурсія містом Чернівці. На святі рідної мови у ЦЕВ   «Юність Буковини» керівник обласного Департаменту освіти та науки Палійчук Оксана Михайлівна подарувала дітям подарунки – набори книжок українських авторів. У гості до школярів приїздили з подарунками директори 5 шкіл Сторожинецького району Чернівецької області, волонтери постійно опікувалися дітьми (додаткове харчування та фінансування екскурсій).

Надали матеріальну підтримку та організували  дозвілля волонтери: Дорош Володимир Ілліч, Філіпчук Марія Дмитрівна.

Всім дітям  було придбане спортивне та кімнатне взуття, спортивні брюки, шорти та футболки, засоби гігієни , рушники, теплі пледи, халати, канцелярські товари. Старшій групі дітей Чернівецька гімназія №5 подарувала вишиванки.  Дітям  волонтери зібрали одяг та взуття, а перед від’їздом кожен учень мав можливість вибрати собі  у торговому центрі новий одяг чи взуття на суму 1000 грн..

Діти відвідали багато чудових куточків м.Чернівці та дуже вражені  гостинністю мешканців міста. Учнівський, педагогічний та батьківський колективи НВК   Кримська ЗОШ-ДНЗ висловлюють щиру вдячність всім небайдужим людям за допомогу та чекають на мир на нашій Україні!