Перемога Луганчан на GENIUS Olympiad Ukraine



Олімпіада геніїв – це міжнародний конкурс шкільних проєктів з екологічних питань, що був заснований та організований Terra Science and Education, а його партнером є Рочестерський технологічний інститут. Олімпіада прийматиме проекти з восьми категорій екологічного спрямування. Фінал конкурсу проводиться в США. Його мета – забезпечити здобувачів освіти можливістю представити свої досягнення, отримати додаткові знання та навички, сприяти глобальному розумінню екологічних проблем та пошуку шляхів їх розв’язання завдяки фундаментальній науці, інженерії та мистецтву.

Згідно з правилами проведення конкурсу, до участі запрошуються учні 8–11 класів закладів загальної середньої освіти, які досягнуть віку 13 років на момент проведення конкурсу «GENIUS Olympiad Ukraine».

GENIUS Olympiad Ukraine – перша у світі ліцензійна національна Олімпіада Геніїв, яка є єдиним відбором учасників з України до участі у GENIUS Olympiad.

Цьогоріч у національному етапі Genius Olympiad Луганську область представили дві вихованки комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

Марія Руднєва, учениця 11 класу Кремінського ліцею №5 Кремінської міської ради Луганської області, вихованка секції «Українська література» комунального закладу  «Луганська обласна  мала  академія наук учнівської молоді», з проєктом «Осте осте сте пусте».

Марія Руднєва виборола золото в номінації «Креативне письмо. Коротка розповідь».

Софія Руднєва, учениця 11 класу Кремінського ліцею №5 Кремінської міської ради Луганської області, вихованка низки секцій очно-заочної школи Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, проєкт «Blanket from clothing».

Софія Руднєва, завоювала срібло в  номінації «Музика».

Ті, хто здобули гран-прі, золоті та в окремих випадках срібні медалі, отримають екоквитки GENIUS Olympiad Ukraine. Фінал «Олімпіади геніїв» приймає у червні 2024 року Рочестерський технологічний інститут. Це один із найкращих університетів штату Нью-Йорк, що входить до 50 топових університетів США.

Завдання наших переможців – якнайкраще захистити свій проєкт на олімпіаді. Побажаємо їм наснаги і впевненості, виступити в США серед своїх натхненних однодумців із 80 країн світу.