Представники Міністерства оборони Латвійської Республіки відвідали Луганський обласний військовий ліцей



4 жовтня 2017 року за попередньою домовленістю  між Національною гвардією України та Міністерством оборони  Латвійської Республіки до Луганського обласного військового ліцею, що розташований у місті Кремінна прибула делегація на чолі з представником Міністерства оборони Латвійської Республіки Директором кадетських сил « Яунсардзе», що у перекладі означає «Молодь гвардії» підполковником Айвисом Мирбахсом та головним капеланом Збройних Сил Латвійської Республіки Елмарсом Плявіншем.

Разом з заступником Голови Луганської обласної державної адміністрації Ольгою Лішик та представниками Національної гвардії України гості оглянули стан навчально- матеріальної бази ліцею, хід реконструкції будівель та будівництво спортивного комплексу ліцею, зустрілися з вихованцями, офіцерами, та педагогічним складом навчального закладу.

В ході зустрічі була проведена презентація Кадетських сил Латвійської Республіки, під час якої відбулось знайомство наших кадетів з структурою, метою та завданням роботи з дітьми-підлітками Латвійської Республіки.

Найбільшої уваги зі сторони наших ліцеїстів викликала пропозиція щодо участі кращих представників військового  ліцею у військово-патріотичному таборуванні, яке буде організовано латвійською стороною у м. Юрмала у наступному році

Начальник ліцею полковник Валерій Ємбаков наголосив, що у такий табір поїдуть найкращі у навчанні та військовій справі вихованці ліцею.