Презентація платформи Be Smart



05 лютого 2018 року в м. Києві відбулася презентація платформи Be Smart. Цей онлайн – ресурс з підготовки  старшокласників до ЗНО було представлено всій Україні за підтримки Міністерства освіти і науки України та Одеської обласної державної адміністрації. Губернатор Одеської області , засновник платформи Be Smart Максим Степанов розповів , що спочатку це був пілотний проект в Одеській області, але тепер “Be Smart” безкоштовно доступний по всій країні.

Під час презентації М. Степанов зазначив, що “Be Smart” вирішує кілька проблем, з якими стикаються багато українських випускників. Це й нівелювання “драматичного розриву” між рівнями знань, який отримують міські і сільські школярі; й збереження сімейних бюджетів завдяки “Be Smart” на дорогих послугах репетиторів. Й те, що є дуже актуальним  для Луганської області, завдяки інтернет-освіті, необхідний для вступу до українських ВНЗ рівень знань зможуть отримати діти, що знаходяться зараз на тимчасово-окупованих територіях Донбасу та  Криму.

Міністерство освіти і науки рекомендувало застосування онлайн-платформи в навчальному процесі шкіл при підготовці до ЗНО. Про це на презентації BeSmart заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. «Країна отримала чудову нагоду збагатити процес навчання в школі, сконцентрувавшись на підготовці до ЗНО, – зазначила Лілія Гриневич. – Над створенням курсів для платформи BeSmart працювали кращі викладачі країни, які по-справжньому живуть своєю справою. Школярі, які живуть на окупованих територіях, як і школярі по всій Україні, тепер отримали доступ до курсів найвищого рівня».

Від Луганської області в презентації взяла участь делегація Лисичанської багатопрофільної гімназії. 5 випускників 11 класів цього навчального закладу, які є призерами міських та обласних предметних олімпіад, з захопленням поринули в ІТ- новинки, що були представлені на презентації: із задоволенням спілкувалися з роботом Максом, друкували фото з Instagram  з #Be Smart, вимірювали рівень щастя тощо. З захопленням взяли участь у квест – марафоні разом з ще 19 командами  одинадцятикласників міст Києва, Одеси та Донецької області.

Після презентації дітям була надана можливість ознайомитися з пам’ятками Києва, відвідати музеї та розважальні заклади. Вони з захопленням відвідали Національний природничий музей, що дало їм можливість поглибити свої знання з природничих наук, які стануть у нагоді при скаданні ЗНО.