Проведено засідання оргкомітету Обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді



16 лютого 2023 року Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації було проведено засідання організаційного комітету ХХІХ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

До складу організаційного комітету увійшли представники Департаменту освіти і науки, закладів вищої освіти Луганської області, комунального закладу Луганської МАН.

У засіданні взяла участь  заступник голови обласної військової адміністрації Катерина Безгинська, яка висловила подяку педагогам за виховання юних науковців. «Відновлення Луганщини без добре освіченої, ерудованої, креативної молоді не можливе. Тому сьогодні на засіданні оргкомітету ми повинні визначити основні напрями роботи для організованого проведення обласного етапу  конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт в період дії  воєнного стану. Не зважаючи на складну ситуацію,  у 2022 році юні інтелектуали Луганщини посіли 9 призових місць за результатами ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту. Сподіваюся, що і цьогоріч учні Луганщини зможуть спробувати себе у ролі справжнього дослідника та показати всій країні власноруч розроблені  проєкти. Життя вимагає від кожного з нас дій, а не пасивного спостерігання. Нехай наукові розробки, які надійшли на конкурс, трансформуються в успішні стартапи, які будуть реалізовуватися також і на відбудованій  Луганщині», – наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Під голуванням заступника директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяни Ткачової на оргкомітеті був здійснений    розподіл обов’язків між членами оргкомітету, затверджений  порядок проведення конкурсу у 2023 році, визначені кандидатури для затвердження складу журі та обговорені проблемні питання на етапі прийому та заочного оцінювання дослідницьких робіт, постерного захисту і наукової конференції.

Представники закладів вищої освіти Галгаш Руслан, проректор з науково-педагогічної роботи, економіки та розвитку, доктор економічних наук, професор Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Помпій Олександр, в.о. проректора з науково-педагогічної роботи, доктор філософії, доцент кафедри стоматології Державного закладу «Луганський державний медичний університет» та Жучок Анатолій, проректор з науково-педагогічної роботи, доктор фізико-математичних наук, професор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, завірили оргкомітет у підтримці молодої наукової еліти Луганщини та наданні необхідної допомоги під час проведення конкурсу.

За рішенням організаційного комітету конкурсу постерний захист і наукова конференція будуть проведені відповідно до наказу Департаменту освіти і науки № 81 від 02 грудня 2022 року «Про проведення ХХІХ обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді у 2022/2023 навчальному році» до 27 лютого 2023 року.

Війна на території нашої держави ускладнює проведення масових заходів. Проте організатори намагаються шукати нові можливості та ресурси, зберігаючи традиції конкурсу, які складалися протягом десятиріч.