Проведено Обласний турнір юних істориків



У непростих умовах, пов’язаних із введенням правового режиму воєнного стану в Україні, вперше з початку війни проведено обласний турнір юних істориків. Цьогоріч захід був присвячений проблематиці Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу.

З 03 по 12 листопада 2023 року тривали наукові перегони, в яких взяли участь команди «Нащадки козаків» (Мирнодолинського ліцею Сєвєродонецького району Луганської області) та «Козацька фортеця» (Лисичанського ліцею № 7 Сєвєродонецького району Луганської області).

Хлопці та дівчата разом зі своїми керівниками старанно готували відеозаписи доповідей та рецензувань, використовуючи теоретичну обґрунтованість відповідей на ігрові задачі, спиралися на фактичні матеріали, представляли власне бачення вирішення питань, висловлювали критичні зауваження до доповідей, вказували на їх позитивні сторони, виявляли недоліки та помилки у висвітленні заданої проблеми.

До складу журі було запрошено викладачів закладів вищої освіти Луганщини. Під час інтелектуальних боїв члени журі мали можливість скласти об’єктивне уявлення про рівень підготовки учнів із зазначеної тематики.

Своїми враженнями про роботу в складі журі обласного турніру юних істориків поділилася Світлана ВОВК – доктор політичних наук, професорка, завідувачка кафедри політології та правознавства Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, керівниця секції «Правознавство» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», яка високо оцінила рівень знань здобувачів освіти за вказаною темою.

Оголошення результатів турнірних боїв, підбиття підсумків та оголошення переможців взяв на себе голова журі Олександр НАБОКА – доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, керівник секції «Історія України» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».

За підсумками обласного турніру команда «Козацька фортеця» була визнана переможцем і нагороджена Дипломом І ступеня Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації.

Дипломом ІІ ступеню нагороджена команда «Нащадки козаків».

Сподіваємося, що цінні знання та навички, отримані командами під час турніру, стануть безцінним скарбом для більш глибокого вивчення історичної науки.

Бажаємо творчій молоді Луганщини успіхів у майбутніх турнірах!