Пройшла робоча нарада з керівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти



15 вересня 2021 року в Департаменті освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації під головуванням директору Департаменту Юрія СТЕЦЮКА відбула робоча нарада директорів закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Керівник Департаменту зазначив, що впродовж останніх 5 років закладам професійної (професійно-технічної) освіти з обласного бюджету додатково було виділено близько 160 млн грн, з них на проведення поточних ремонтів – 75 млн грн, на придбання комп’ютерної техніки та обладнання – 77 млн грн, на проведення протипожежних заходів – 8 млн грн. В області збільшується кількість закладів, які активно впроваджують дуальну форму навчання, надаючи більше можливостей учням та студентам здобувати освіту в умовах реального виробництва. Помітною є участь у процесах реформування профтехосвіти наших соціальних партнерів, у тому числі й міжнародних організацій, та роботодавців – замовників робітничих кадрів.

Про впровадження норм Закону України «Про запобігання корупції» доповів Станіслав Малиновський, начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Луганської облдержадміністрації.

З підсумками 2020-2021 навчального року та заходами щодо удосконалення змісту професійної освіти в Луганській області ознайомив керівників Володимир Артюшенко, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області.

Про необхідність проведення в закладах освіти протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) вкотре наголосила заступник директора Департаменту Ткачова Тетяна,

Про попередні результати виконання закладами плану регіонального/державного замовлення у 2021 році поінформувала Тетяна Поскрякова, начальник відділу професійної (професійно-технічної) освіти та координації діяльності закладів вищої освіти

Із здобутками та преференціями  функціонування навчально-практичних центрів, які були відкриті в закладах професійної (професійно-технічної) освіти  у 2017-2019 роках, ознайомили колег керівники Сєвєродонецького ВПУ, ВПУ № 94, Рубіжанського професійного хіміко-технологічного ліцею, Привільського професійного ліцею.