Промені надії майбутнього науки України



З 21 по 23 травня 2019 року в м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України відбувся заключний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник».

Цього року на конкурс проводився за секціями: «Я і природа». «Народознавство та краєзнавство», «Рослини навколо нас», «Охорона здоров’я», «Тваринний світ». Від Луганської області були запрошені  дослідницько-експериментальні роботи:

  • «Як розмножувати орхідеї?» Черепахіна Дмитра, учня 4 класу Комунального закладу «Вільхівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Станично-Луганського району», секція «Я і природа»;
  • «Жувальна гумка: користь чи шкода?» Мізірного Михайла, учня 5 класу Комунального закладу «Бараниківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів», секція «Охорона здоров’я»;

До суддівства було залучено вчених та науковців провідних навчальних та науково-дослідних установ, педагогів Національного еколого-натуралістичного центру. На урочистому відкритті були присутні представники Національного еколого-натуралістичного центру, спонсори заходу, керівники з різних областей України. учасники конкурсу, батьки конкурсантів, представники музею наук «Експериментаніум». Для учасників були організовані цікаві екскурсії по території НЕНЦ. Зокрема до  музею хліба, куточок живої природи, музей акваріумістики тощо. Також для конкурсантів проводили майстер-клас з виготовлення поробок «Подарунок воїну ООС».

Сам конкурс проходив у вигляді захисту дослідницько-експериментальних робіт. Мізірний Михайло посів третє місце на секції «Охорона здоров’я».

Всі учасники Всеукраїнського конкурсу дослідницько-експериментальних робіт з природознавства «Юний дослідник» отримали грамоти, а переможці крім дипломів отримали призи та цінні подарунки від спонсорів конкурсу. Наукові керівники переможців також отримали подяки від Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Луганщина щиро вдячна Національному еколого-натуралістичному центру учнівської молоді за організацію та проведення цього та інших науково-дослідницьких конкурсів для різних вікових категорій учнівської молоді. Саме такий підхід сприяє формуванню майбутньої наукової еліти країни.