Робота освітнього центру «Донбас-Україна» Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»



Освітній центр «Донбас-Україна», який створено на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», розпочав свою діяльність у червні 2016 року.

Саме за допомогою центру у мешканців Луганської та Донецької областей з території проведення антитерористичної операції та населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення з’явилася можливість  отримати доступну та якісну освіту в українських ВНЗ. 

Особи, які проживають на даній території мають можливість отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою та вступити на обрану спеціальність університету без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів.

Скористатися такою процедурою вступу до українських ВНЗ можуть три категорії вступників: по-перше ‒ абітурієнти, які не мають українського атестату та не складали ЗНО; по-друге ‒  абітурієнти, які мають документ про освіту державного зразка (атестат), але не складали ЗНО; по-третє ‒ абітурієнти, які мають український атестат та відповідні сертифікати ЗНО.

У минулому навчальному році такою можливістю скористалися 182 особи, які успішно навчаються на обраних спеціальностях. 

Загалом, у 2016 році за консультаціями до освітнього центру звернулися більше ніж 530 осіб, які є жителями Станично-Луганського та Попаснянського районів, м. Щастя, м. Луганськ, м. Ровеньки, м. Хрустальний, м. Алчевськ, м. Кадіївка.

У цьому році географія є значно ширшою, адже перелік міст та селищ, з яких випускники мають  право на вступ до університету без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів було збільшено. Зокрема, до нього ввійшли міста та селища Донецької області, з яких вступники також звернулися за допомогою в центр і успішно зареєструвалися.

Станом на 11 серпня до ОС «Донбас-Україна» на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» за консультацією звернулося понад  600 осіб,  215 з яких зареєстровано. Усі вони отримали від співробітників центру кваліфіковану допомогу в оформленні документів, проведенні державної атестації та вступних випробувань до вищого навчального закладу, отриманню документів, що посвідчують особу. Якщо майбутньому абітурієнтові на час проходження річного оцінювання, державної підсумкової атестації та проведення вступного випробування потрібно було житло, то співробітники центру сприяли їх безкоштовному поселенню до університетського гуртожитку.

26 липня приймальною комісією ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» було завершено прийом документів від вступників на денну та заочну форми навчання за кошти держбюджету. Так, студентами нашого університету, які будуть навчатися безкоштовно та які скористалися можливістю вступу до університету саме за спрощеною процедурою стало 108 осіб, з яких 95 будуть навчатися на денній формі навчання, а 13 – на заочній.

Наразі  в освітньому центрі «Донбас-Україна» продовжується прийом заяв на денну та заочну форми навчання за кошти фізичних та юридичних осіб, який триватиме до 30 вересня 2017 року включно. Вступники, які визначилися з вибором майбутньої професії,  можуть звернутися до цього часу за допомогою співробітників центру  і вступити до українського ВНЗ за спрощеною процедурою. Уся процедура разом із складанням вступних іспитів до університету для абітурієнтів на обрану спеціальність триватиме 1 – 2 дні.

Адреса: м. Старобільськ, пл. Гоголя, 1, навчальний корпус № 1, перший поверх.

За додатковою інформацією звертатися до директора ОЦ «Донбас -Україна» Мацай Наталії Юріївни.

Тел.: 050-767-10-66

E-mail: m19050829@gmail.com