РОБОТА ТВОРЧОГО ВІДДІЛЕННЯ МАЛОЇ АКАДЕМІЇ НАУК



origin_eg3e37r1k65З 18 по 21 квітня 2016 року на базі Міжнародного центру дитячої наукової творчості MANLAB.CAMP у м. Києві розпочало роботу творче відділення конкурсу-захисту МАН. 117 учасників з усієї України, серед яких і представниця Луганщини – учениця 11 класу Вишневської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Старобільського району Марія Клименко, з’їхалися до Пущі Водиці для участі у заході.

Урочисте відкриття цього відділення відрізняється від інших великою кількістю творчих привітань учасників. Піснями під акомпанемент бандури Інна Терещенко налаштувала учнів на хвилю мистецтва, яку підхопили народні артисти України Олесь Харченко і майстер художнього слова Анатолій Паламаренко. Поетеса Анастасія Дмитрук прочитала вірша «Никогда мы не будем братьями» і разом з нею декламували присутні у залі. Від членів журі та організаторів конкурсу звучали вірші Анни Ахматової, Івана Франка, Павла Тичини та ін.

image_(1)Протягом трьох днів учасники творчого відділення – літератори, мистецтвознавці та фольклористи працювали над контрольними роботами з базових дисциплін, провели захист своїх науково-дослідницьких робіт. Учасниця з Луганщини представляла роботу «Феномен прози Марії Матіос» і в результаті отримала 73,10 бали.

Безумовно, у кожного учасника свої переваги від участі в змаганні, кожен з них хоче досягнути певного результату й усвідомлює по-своєму, як це здійснити. Кожен із них може вивести свій рецепт успіху. Однак основне, що в них є мотивація боротися, і не тільки один з одним, а й зі своїми лінощами, страхами і невпевненістю.

«Кожного разу на офіційних відкритті та закритті конкурсів МАН, директор Національного Центру Оксен Лісовий наголошує, що метою участі будь у чому є не лише перемога, а і досвід, усвідомлення власних помилок, та бажання їх виправити. Зрештою, це правда: жодна перемога не навчить так, як вчить поразка. Варто сказати, що окрім безпосередньо конкурсу-захисту всі 4 дні дали можливість зустріти старих друзів, завести нові знайомства, поспілкуватися з однолітками-однодумцями…», – ділиться враженнями Марія.

Слід зазначити, що Клименко Марія неодноразово брала участь у різноманітних конкурсах Малої академії наук протягом 2015-2016 років і ставала їх призером. Одна з останніх перемог (ІІІ м) – участь у складі збірної команди Луганської області у Всеукраїнському турнірі юних журналістів. Дівчина хоче стати журналістом. Бажаємо здійснення всіх її мрій!