Свято української мужності



19Студенти та викладачі ЛНУ імені Тараса Шевченка вдруге урочисто відзначили День захисника України.

Святковий день розпочався з ярмарку, який  організували студенти та викладачі Луганського національного університету. Кожен бажаючий мав можливість поспілкуватися з товаришами та спробувати смачні страви.

Продовженням свята стали урочистості з нагоди Дня захисника України  та посвячення в Українське козацтво. На заході були присутні військовослужбовці полку спеціального призначення, представники Луганського прикордонного загону та делегація Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка на чолі з проректором з науково-педагогічної та виховної роботи А.Г. Тимошенко.

Згідно з багатовіковими народними традиціями, на початку заходу почесним гостям було вручено святковий коровай, як символ поваги, святості та миру.

2

5З відкритим серцем й великою любов’ю Луганський національний університет завжди зустрічає наших захисників. Під час урочистостей військовослужбовцям подарували прапор Альма-матер з гербом ЛНУ імені Тараса Шевченка, як символ родинного оберегу та духовної єдності. Напередодні Дня захисника України, студенти та викладачі нашого університету підготували подарунки, які були урочисто вручені військовослужбовцям з побажанням незламної волі в подоланні труднощів військового буття, надійного родинного тилу та богатирського здоров’я.

9

14 жовтня також відзначається День українського козацтва та свято Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен є покровителькою усіх українських збройних формувань. Цього дня відбулась урочиста посвята студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка в козаки. Юнаки проголосили клятву та присягнулись бути вірними державі й українському народові.

11

Наприкінці заходу відбувся флеш-моб «Моя Батьківщина – Україна», після якого присутніх пригостили смачними стравами.

Вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу сприяють зміцненню патріотичного духу у суспільстві та є необхідною складовою виховання сучасної особистості.

Детальніше: http://luguniv.edu.ua/?p=17172.