Семінар керівників туристських спортивних походів, присвячений Дню Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України



З 14 по 23 серпня поточного року у Івано-Франківській області пройшов обласний семінар-практикум з підготовки керівників туристських спортивних походів (І-ІІ категорій складності) зі сходженням на вершину Говерла з прапором Луганської області «Говерла єднає Україну!» до 30-ї річниці незалежності України. Організаторами виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства. У заході беруть участь 23 педагоги та представники громадськості Луганщини.

Семінар присвятили Дню Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України, саме тому прапор України та Луганської області був піднятий ще на вершини Карпат та в історичному місці Івано-Франківщині – Скелях Довбуша.

Учасники семінару зустрілися з Михайлом Косилою, директором Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, краєзнавцем, заслуженим працівником освіти України, головою Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, членом президії правління НСКУ, головою федерації спортивного туризму Івано-Франківської області, Почесним краєзнавцем України, кандидатом педагогічних наук. Михайло Юрійович ознайомив зі структурою та діяльністю свого закладу, про роботу музею Івано-Франківського обласного державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді у м. Яремче.

Протягом семінару, учасники зробили два сходження на вершини Українських Карпат, що знаходяться в межах Карпатського національного природного парку, провели дводенний похід з ночівлею у горах, здійснили екскурсії мм. Яремче, Івано-Франківськ, Київ. Таким чином, педагоги здобули навички організації та проведення пішохідних походів з учнями у гірській місцевості, ознайомилися з історичними, культурними та природними пам’ятками Івано-Франківщини, що зможуть у подальшому використовувати у роботі з учнями Луганщини.

І головне – була досягнута мета заходу – учасники семінару здійснили сходження на найвищу точку нашої країни, яке присвятили 30-й річниці незалежності України. Після чотирьох годинного підйому групи на вершину, на Говерлі розгорнули прапор Луганської області.

«ГОВЕРЛА ЄДНАЄ УКРАЇНУ»!