Семінар координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» у 2019 році



У 1997 вперше було проведено конкурс-гру «Кенгуру» на базі кількох шкіл Старосамбірського району Львівської області та Львівського фізико-математичного ліцею при Львівському національному університеті ім. Івана Франка. Тепер це наймасовіше математичне та інтелектуальне змагання серед школярів нашої держави. Майже півмільйона учасників зібрав і об’єднав конкурс більше ніж 30 років тому. Вагому підтримку та сприяння конкурс отримав з боку Міністерства освіти та науки України. На сьогодні до складу оргкомітету конкурсу «Кенгуру» входять: Борис Кремінський, Андрій Добосевич, Мар’ян Добосевич, Олесь Добосевич, Роман Кокорузь. 

З 2 по 8 липня 2019 року у м. Яремча відбувся Всеукраїнський семінар-практикум для координаторів Міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру». Учасниками семінару стали 140 педагогів-математиків з усієї України. Луганську область представляли двоє координаторів конкурсу з міст Рубіжного та Сєверодонецька.

Під час семінару координатори звітували щодо проведення конкурсу у регіонах, обговорювали проблеми та перспективи організації міжнародного математичного конкурсу «Кенгуру» у 2019-2020 н.р., працювали над математичними задачами, які увійдуть до наступних конкурсних випробовувань.

Надзвичайно цінним для учасників була сама можливість спілкування та обмін досвідом з корифеями математики з усіх куточків України. Неповторні краєвиди Карпат та тепла атмосфера семінару назавжди запам’ятається усім, хто зібрався на гостину конкурсу «Кенгуру». Луганчани щиро вдячні організаторам за високий рівень проведення семінару!