Всеукраїнська Серпнева конференція 2023 «Освіта єднає»



25 серпня делегація освітян Луганщини в перебувала у незламній столиці нашої держави, де весь день тривала Всеукраїнська Серпнева конференція, організована  Міністерством освіти і науки України.

Під час виступів Міністра освіти і науки України Оксена Лісового та Віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайла Федорова  донесено основні меседжі про дошкілля, відновлення і відбудову, новий зміст освіти, рестарт «Нової української школи», коледжі майбутнього, діджиталізацію та ін.

Спікери-експерти розповіли нам про нові виклики та можливості НУШ, легкий вхід у професію, штучний інтелект в освіті, ментальне, психоемоційне здоров’я учасників освітнього процесу, Стратегію інклюзивної освіти, а також про те, як цифровізується освіта в Україні. Багато йшлося про рівні права та можливості в частині доступу дітей до освіти. Звучали різні життєві історії: воєнного часу і просто крізь призму людських доль, які брали за душу. Відверто піднімалися болючі проблеми, які потребують пошуку рішень.

Пишаємося нашою молоддю! Найкращі у світі, такі сильні духом, розумні і стійкі навіть у цих страшних реаліях… Вмотивовані великим бажанням бути корисними країні! Цікаво було почути про що вони мріють і які будують плани, чи дала їм необхідне школа та вчителі, з якими перешкодами довелося зіштовхнутися. Все ж таки приємно, що побудову свого майбутнього хлопці та дівчата вбачають саме через навчання.

Всі наповнилися потужною енергетикою української освітянської спільноти. Передаємо і вам часточку професійної любові та бадьорого заряду на весь навчальний рік, шановні колеги!