СПОРТ І ДОПІНГ!



19 квітня на базі Луганського обласного ліцею-інтернату фізичної культури і спорту відбувся семінар “Антидопінговий контроль у спорті”. Запрошеним лектором цього заходу був провідний спеціаліст Антидопінгового центру НОК України Константиновський Роман Вікторович (м. Київ).

На разі для професійного спорту дуже гостро стоїть проблема застосування спортсменами допінгу. Рішення даної задачі відразу тягне за собою ланцюг супутніх питань: як удосконалювати систему допінг-контролю, які препарати заборонити до використання, які заходи застосовувати до спортсменів, які порушили правила.

Ця тема актуальна не тільки для тренерів нашого закладу освіти, серед слухачів семінару були представники Луганського обласного відділення НОК України, учбово-наукового інституту фізичного виховання і спорту, ШВСМ, ЛОСДЮСШОР, Луганської обласної ДЮСШ для інвалідів та методичного кабінету відділу освіти м. Сватове.

На семінарі обговорювались питання списку заборонених речовин, побічні ефекти від прийняття допінгу, правила тестування та розслідування і багато інших тем.