Стартував набір слухачів у секції КЗ «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді»



DSC03861Розпочався навчальний рік у комунальному закладі «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», який відновив свою діяльність на території підконтрольній українській владі.

DSC03846Мала академія наук – освітня система, яка забезпечує організацію і координацію науково-дослідницької діяльності учнів, створює умови для їх інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяє нарощуванню наукового потенціалу країни. Реалізовані в рамках її діяльності освітні проекти, заходи й ініціативи створюють простір для професійного самовизначення, самореалізації та соціалізації обдарованої молоді.

Суспільні запити, динаміка соціокультурних перетворень та інтенсивні темпи розвитку науки актуалізують завдання, що їх успішно розв’язує МАН. Саме тому в Луганській обласній малій академії наук працює 64 секції з 12 наукових відділень, що дозволяє дітям обрати напрямок за інтересами та визначитися у майбутній професії.

12 вересня 2015 року конкурсний відбір до секцій МАН відбувся на базі ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченко» (м.Старобільськ) і Технологічного інституту Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (м.Сєвєродонецьк). До м. Старобільська з’їхались 82 учня з навчальних закладів Старобільського, Сватівського районів, які виявили бажання стати слухачами малої академії наук, а до м. Сєвєродонецька – 57.

DSC0386213 вересня відбулася зустріч майбутніх манівців з викладачами на базі Інституту хімічних технологій (м. Рубіжне), де 95 школярів з міст Рубіжного, Лисичанська та Кремінського району зібралися в стінах вузу для конкурсних випробувань.

1233Викладачі – керівники секцій провели тестові контрольні роботи, результати яких дозволили виявити знання учнів з базових дисциплін та визначити обдарованих дітей для подальшої  роботи з  ними в галузі  певного напрямку науки. 19 вересня планується провести набір учнів на базі Донбаського  технічного  університету  (м.  Лисичанськ). Сподіваємося, що заняття в секціях Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді дозволять учням отримати високий рівень компетентностей, що допоможе їм поповнити ряди студентів вищих навчальних закладів – майбутньої еліти української науки.