СУЧАСНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОСТІР ТА ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ УКРАЇНИ



15-16 грудня 2016 року у м. Києві був проведений короткотерміновий тематичний семінар для керівників закладів підрозділів Малої академії наук України за темою «Стратегія розвитку навчальних закладів МАН України в умовах децентралізації». У роботі семінару взяли участь очільники обласних відділень МАН з різних областей України, у тому числі і заступники директора комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» Панченко О.Г. та Сідєльнікова Т.В.

Під час семінару регіональний консультант з питань зміцнення місцевого самоврядування Овчаренко Тетяна обговорила з учасниками питання децентралізації місцевих фінансів; експерт з вікової, соціальної, юридичної, політичної психології та психології управління Божко Катерина провела тренінги з психології управління в сучасних умовах.

Питання боротьби з корупцією на сьогодні є одними з найбільш актуальних. Директор Центру перепідготовки та підготовки кадрів при Київській обласній державній адміністрації, тренер з антикорупційного комплаєнсу проекту ПАКУ та СІРЕ Лукін Сергій ознайомив присутніх з антикорупційним комплаєнсом; у процесі занять обговорили питання практичної реалізації антикорупційного законодавства.

Експерт в питаннях розробки стратегії та стратегічного планування Хлевицька Тетяна запропонувала керівникам закладів сучасні методи та моделі стратегічного планування діяльності навчальних закладів. Актуальним для присутніх стало і питання правових аспектів фінансово-господарської діяльності навчального закладу в умовах децентралізації, з якими їх ознайомила генеральний директор Synergy consulting company Олейнікова Світлана.

За підсумками заходу отримано сертифікати, що підтверджують їх участь у семінарі «Сучасний освітній простір та децентралізація в Україні».