«Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» – заклади позашкільної освіти



15 грудня 2019 року в рамках реалізації проєкту «Схід і Захід разом: будуємо довіру зі шкільної парти» делегація освітян Львівщини продовжила знайомитись із закладами освіти  м. Сєвєродонецька.

І цього дня гості відвідали заклади позашкільної освіти: Сєвєродонецький  міський Центр дитячої та юнацької творчості,  Сєвєродонецький міський Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, комунальний заклад позашкільної освіти Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Перед відвідинами закладів освіти для гостей було проведено екскурсію містом, яку  розпочав на пл. Миру  в.о. міського голови В. Ткачук. Біля знаку «Я люблю Сєвєродонецьк», усі сфотографувались на добру згадку. Потім були вулиці, проспекти, пам’ятні місця міста хіміків. І перлина нашого краю – Храмовий комплекс на Лісовій дачі. Надихнувшись подорожжю, делегація  освітян дісталася СМ ЦДЮТ.

Керівництво закладу створило умови щодо тимчасового відпочинку гостей з гарячим чаюванням та цікавого перебування в музеї етнографії «Світлиця», Музеї Дитинства та на виставці «Народна лялька». Гості мали змогу познайомитись зі звичаями, традиціями Слобожанщини, з історією дитинства  міста Сєвєродонецька. Про народну ляльку відвідувачам розповіла волонтер Аліна Тимощенко. Вона провела тематичну екскурсію виставкою, яка налічує понад 600 екземплярів ляльок, виготовлених нею. Були цікаві запитання, пропозиції  щодо подальшого спілкування дітей та учнівської молоді Львівщини і Сєвєродонецька.

Далі екскурсійна подорож продовжилась на теренах Сєвєродонецького міського Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді. Почесні гості  відвідали оновлену теплицю, де ознайомились з особливостями кімнатного квітникарства, досягненнями Центру з навчальної, виробничої, навчально-дослідницької, просвітницької та проєктної діяльності.

Крім того, освітяни оглянули міську та обласну виставки, які проходять в рамках Всеукраїнських конкурсів «Новорічна композиція» та «Український сувенір». На завершення заходу відвідувачі отримали сувеніри у вигляді ялинки з кориці, виготовлені власноруч вихованцями Центру.

Далі директор ЦТКЕУМ Борисова Лариса Леонідівна запросила гостей до свого позашкільного закладу. Колегам презентували досвід роботи педагогічного колективу за різними напрямками, зокрема, національно-патріотичним; поділились успіхами щодо участі в різноманітних проєктах; провели екскурсію по музеях:  Бойової слави, етнографічному музеї «Берегиня», навчальних кабінетах; запропонували спробувати подолати перешкоди на навісній переправі та тренувальному скеледромі.

Завершилось знайомство гостей із закладами позашкільної освіти м. Сєвєродонецька частуванням туристичним борщем та варениками, приготовленими на вогнищі.