Сєвєродонецький міський Центр дитячої та юнацької творчості поділився досвідом роботи



Згідно з планом роботи Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації на 2017 рік   на базі Сєвєродонецького міського Центру дитячої та юнацької творчості  19.04.2017 відбувся обласний семінар-практикум «Створення в Сєвєродонецькому міському Центрі дитячої та юнацької творчості соціально-педагогічних умов щодо максимального охоплення дітей позашкільною освітою. Партнерські зв’язки, громадська активність закладу».

У заході, який проведено під головуванням М’ягкохода  Василя  Олександровича, начальника відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки Луганської облдержадміністрації, взяли участь керівники позашкільних навчальних закладів. Їх на території області, підконтрольній українській владі, – 23. Кожний зі своїми здобутками, традиціями, і, звичайно, проблемами та сподіваннями.

Відділ освіти Сєвєродонецької міської ради представляли заступник начальника Подоляка Руслан Іванович та головний спеціаліст  Гаввіна Наталія Вікторівна.

Як зберегти і надалі розбудовувати позашкільну освіту Луганщини, яким чином встановлювати необхідні партнерські зв’язки, зміцнювати та осучаснювати матеріально-технічну базу,  виявляти громадську активність – ось неповний перелік питань, які були розглянуті під час семінару.

Досвідом роботи щодо цього поділилась директор СМ ЦДЮТ Буряк Ніна Дмитрівна, презентуючи діяльність педколективу під час вступного слова, проводячи екскурсії по навчальних кабінетах, музеях закладу, пропонуючи колегам взяти участь у  майстер-класах, бліц-турнірах, брейн-рингах, чемпіонаті з настільних ігор тощо.

Натхненно і завзято педагоги Центру розповідали про соціальні проекти національно-патріотичного спрямування, таких як етномарафон «З Україною в серці» та проект для дітей ВПО та їхніх батьків «Дорога назустріч», роботу Музею етнографії «Світлиця», Музею Дитинства, виставкової зали «Лялька-мотанка», Школи юного пішохода та клубу старшокласників «Діалог», клубу інтелектуальних ігор «Що? Де? Коли?», Євроклубу тощо.

Гості отримали творчий подарунок від хореографічного колективу «ГРАН-ПРІ».

Дуже цікавою була зустріч з координатором  дитячого Центру «Генерація. UA» Конопкіним Віктором, який розповів  про роботу БО «МБФ «Жовто-Блакитні Крила» у напрямку сприяння розвитку партнерства в цілях захисту інтересів дітей та про взаємодію з Центром.

Наприкінці  семінару всі гості були залучені до виготовлення спільної «Гірлянди  радості». Це ще одна традиція, яку започаткували в Сєвєродонецькому міському Центрі дитячої та юнацької творчості, проводячи численні зустрічі, гостинно приймаючи гостей звідусіль.

Підводячи підсумки семінару-практикуму, головний спеціаліст відділу позашкільної освіти, виховання та інтернатних закладів Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Жукова Наталія Василівна наголосила на необхідності максимального охоплення дітей позашкільною освітою та недопущенні скорочення мережі позашкільних навчальних закладів в області. По завершенню семінару слова подяки звучали на адресу організаторів та всього колективу СМ ЦДЮТ, зокрема: Тимощенко Тетяни Василівни та Дементьєвої Любові Петрівни, керівників музеїв; Головкової Вікторії Олександрівни, Сирової Тетяни Станіславівни, Росадкіної Світлани Володимирівни, керівників гуртків; Тимощенко Аліни Олександрівні, народної майстрині, волонтера; Рожанської Ірини Миколаївни, завкабінетом; Донченко Оксани Володимирівни, методиста; Шарової Марії Валентинівни та Костирі Вікторії Миколаївни, культорганізаторів; Циганкової Лариси Анатоліївни, заввідділом; Костирі Аліни Юріївни, заступника директора з НВР; Балашової Тетяни Григорівни, заступника директора з АГЧ; Буряк Ніни Дмитрівни, директора.