Тиждень козацької слави



100_6217З  12 по 16 жовтня 2015 року в навчальних закладах Білокуракинщини пройшов Тиждень козацької слави під гаслом «Хто не знає свого минулого, той не вартий майбутнього, хто не відає про славу своїх предків, той сам не вартий пошани» (М.Т. Рильський ).

br5jj_4SFcoПереоцінити роль історичних знань для життя людини неможливо, адже саме досвід минулого сприяє формуванню свідомої особистості, яка здатна орієнтуватися в сучасних політичних та соціокультурних процесах.  Вивчення минулого нашої держави та віх її історії має велике значення в формуванні справжнього громадянина та патріота України. У процесі тривалого історичного розвитку передовою силою і формою духовного об’єднання суспільства в Україні було козацтво. Епоха козацтва створила глибоку багатогранну духовність, що стала вершиною української національної культури.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПедагоги  поставили за мету: поєднати доленосні події української та світової історії з сьогоденням нашої держави; започаткувати заходи, які в ще  не проводились. Було проведено багато виховних заходів: посвята у козачата,спортивні козацькі забави « Як козаки у футбол грали»; бібліотечні уроки; конкурси малюнків «Слава козацька не вмре, не поляже»;  години спілкування «Козацькому роду нема переводу»; відкриті уроки; конкурси поробок та інше. Заходи, що проходили в рамках тижня, не залишили байдужими юнаків та дівча. Для багатьох з них вони стали поштовхом до поглибленого вивчення історії, художньої літератури про ті славні часи, вдосконалення своєї фізичної сили, відмови від шкідливих звичок. У заходах взяли участь 19 шкіл району з охопленням тисячі дітей.

Заходи, проведені в навчальних закладах, висвітлені на сайтах шкіл, блогах вчителів, місцевій газеті «Життя Білокуракинщини».