Україна очима юних луганчан



Наприкінці грудня 2023 року завершився прийом робіт на обласний етап Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!». Конкурс проводився за сьома номінаціями: «пейзаж», «натюрморт», «жанрове фото», «пам’ятки архітектури», «живий світ (фото тварин та рослин)», «експериментальне фото» (застосування програми АdobePhotoshop)», «репортажний портрет». Учнівська молодь Луганщини завжди була активною при проведенні цього конкурсу.

До обласного оргкомітету конкурсу надійшло 328 індивідуальних конкурсних робіт (світлин) від учнів та вихованців 38 закладів освіти з 13 міських, селищних та сільських територіальних громад. На всеукраїнський етап було відібрано 33 роботи за всіма номінаціями з числа тих учасників, хто посів І місце та чиї світлини повністю відповідають вимогам конкурсу.

Найближчим часом всі конкурсанти обласного етапу будуть відзначені дипломами відповідних ступенів та сертифікатами учасників.

Журі обласного етапу конкурсу відмітила достатньо високий рівень виконання фоторобіт та їх відповідність зазначеній тематиці. Враховуючи той факт, що всі учасники конкурсу від Луганської області є ВПО і вимушені проживати у всіх областях України, в роботах юних фотоаматорів відображена фактично вся Україна. Це несе додаткову цінність цих робіт, як погляд юного луганчанина на всю Україну, її красу та велич. Водночас в багатьох роботах зберігається любов до рідного краю, відчуття туги та сподівання на скорішу нашу Перемогу, що є характерною рисою сьогоднішнього часу.

Яка ж ти красива та велична моя Батьківщина – Україна!