Україна починається з мене!



24 січня 2017 року учні гр. 1-2 ВПУ №92 м. Сєвєродонецька мали нагоду зустрітися з новою патрульною поліцією. Місцем проведення стала міська публічна бібліотека,яка працює за програмою ПОЛіС (Поліція і Спільнота), що є частиною проекту «Залучення громадськості до реформ».

Ця програма має на меті вибудувати плідну співпрацю між поліцією та тими, для кого вона працює і  кого захищає. Працівник поліції має стати насамперед партнером громадян, а не представником карального органу, особливо для дітей і молоді. Необхідно, щоб у молодої людини сформувалася позитивне та поважне ставлення до людей у формі.

Патрульну службу представляли:

  • Орловський Юрій Вікторович – заступник начальника Управління, начальник відділу чергової служби патрульної поліції;
  • Катерина Листопад – старший інспектор прес-служби.

Гості розповіли про будні нової патрульної служби, показали фільм про роботу поліціантів у нашому місті.   

Потім було запропоновано 3 тематичні сценарії для проведення рольових ігор: «Меломан», «У магазині», «У пісочниці». Хлопці й дівчата із задоволенням грали ролі патрульних поліцейських, сусідів – меломанів, молодих матусь, покупців, касирів та охоронців. Гості коментували, підказували, наставляли учнів, як треба себе поводити в тій чи іншій ситуації.

Наприкінці зустрічі Юрій Вікторович запитав у учнів: «Що таке держава?». Відповіді були різними. Але Орловський Ю.В. довів, що держава починається з кожного з нас. І як ми будемо себе поводити, як працюватимемо, захищатимемо Україну, такою й буде наша держава. Треба починати зміни з себе, і наше життя буде змінюватися на краще.

Зустріч була повчальною, цікавою. Всі отримали на згадку буклети, значки-смайлики  та фото на пам’ять.