УКРАЇНА – Соборна, Незалежна, Непоборна.



Єднають всіх, від заходу до сходу,
Жовто-блакитні рідні кольори.
Любов до України в нашого народу
Живе в серцях, і житиме віки.
Гуртуймося, щоб нас не роз’єднали,
Щоб зникла неприязні навіть тінь,
Щоб знов єдиною країною ми стали,
Бо наша сила – в єдності стремлінь.
Ніна Єманова
Січень місяць наповнений важливими датами для нашої держави.

22 січня щороку українці відзначають День Соборності, присвячений об’єднанню України, яке відбулося у 1919 році. Цей день – результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність.

29 січня в Україні відзначають пам’ять героїв Крут – українських студентів, які ціною власного життя зупинили більшовицький наступ на Київ у 1918 році. Бій під Крутами став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

З метою вшанування пам’яті борців за незалежність України та з нагоди відзначення Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут протягом січня 2024 року Департаментом освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства в онлайн-форматі були проведені обласні літературні читання в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У заході взяли участь понад 87 роїв трьох вікових груп (молодша, середня, старша) усього 488 учасників з 14 громад Луганської області.

Учасники читань декларували вірші Ліни Костенко, Василя Стуса, Василя Симоненка, Інелли Огнєвої, Олександра Олеся, Лесі Храплива-Щур, Михайла Дяченка, Галини Потопляк, Миколи Луківа, Петра Шкраб’юка, Надії Тунік, Маргарити Іваник та ін.

Дякуємо усім за участь у заході та пам’ятаємо: Україна – єдина! Луганщина – це Україна!

Переглянути відео можна на сторінці Фейсбук Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства а посиланням

https://www.facebook.com/profile.php?id=100057565834589