Український сувенір як код нації



12 лютого 2024 року підведені підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Український сувенір».

Учнівська молодь Луганщини, як і у попередній рік, взяла активну участь у вищезазначеному заході. Усі учасники конкурсу розподілялися за трьома віковими категоріями: діти 6-11 років, підлітки 12-16 років,  дорослі  учасники від 17 років.

До обласного Оргкомітету конкурсу надійшло 175 індивідуальних конкурсних робіт від учнів та вихованців 42 закладів освіти з 15 територіальних громад області. Беззаперечними лідерами стали заклади освіти Лисичанської міської громади. Активними учасниками були заклади освіти Попаснянської, Гірської, Рубіжанської, Кремінської, Сєвєродонецької, Сватівської, Щастинської міських та Біловодської, Білокуракинської селищних громад.

 Серед робіт, представлених на конкурс, переважали сувеніри з патріотичною символікою. Найбільша кількість робіт – це лялька-мотанка. Від класичної до озброєної та войовничої, що є відзнакою часу. І це не просто іграшка, оберіг чи сувенір – це споконвічний код нашої української нації, Янгол-охоронець кожного українця і всієї України.

Слід зазначити, що молодь Луганщини активно бере участь саме в конкурсах національно-патріотичного спрямування. Так у фінальному (всеукраїнському) етапі конкурсу «Новорічна композиція» за  всіма номінаціями Грамотами Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України було відзначено 73 луганчанина. У фінальному етапі Всеукраїнського заочного конкурсу робіт юних фотоаматорів «Моя країна – Україна!» 20 луганчан посіли І, ІІ та ІІІ місця. Усі роботи учнівської молоді несуть в собі патріотичний запал і любов до рідної Луганщини та всієї України, яка стала їм прихистком і опорою.

Приємним є той факт, що всі роботи  всеукраїнських етапів конкурсів «Новорічна композиція» та «Український сувенір» реалізовуються на ярмарках з передачею коштів на захист України. Значна кількість робіт також іде на передову та до шпиталів нашим захисникам та захисницям.

Бажаємо юним луганчанам і в подальшому опановувати глибину ідентичності української нації, її самобутності в творчості та культурі, любові до природи та землі-годувальниці.

Чекаємо на такі ж хороші результати в фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу «Український сувенір»!