УЧИТЕЛЬ РОКУ – 2022: РЕЄСТРАЦІЯ ДЛЯ УЧАСТІ БУДЕ ВІДКРИТА З 11 ДО 31 ЖОВТНЯ



Для участі в конкурсі «Учитель року – 2022» з 11 до 31 жовтня буде відкрито реєстрацію педагогів за покликанням.

«26 років поспіль країна відзначає найкращих своїх педагогів, якими ми пишаємося та захоплюємося. Цього року конкурс “Учитель року” було трансформовано для того, щоб ще більше підвищити престижність педагогічних професій і надалі всебічно підтримувати наших вчителів. Переможцями і лауреатами цьогорічного конкурсу стали 12 найкращих вчителів країни, яких особисто вітав Президент України Володимир Зеленський», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Лауреати конкурсу, які посіли другі та треті місця, нагороджені Почесною грамотою Кабінету Міністрів України та Грамотою Верховної Ради України. Також переможна дванадцятка отримала премії за перше місце – 30 тисяч грн., друге місце – 24 тисячі грн., третє місце – 18 тисяч грн.

У вересні цього року рішенням Кабінету Міністрів України збільшено преміальний фонд конкурсу. Переможці отримуватимуть премію в розмірі 65 тис. грн, а лауреати, які посядуть 2 та 3 місця, – премії в розмірі 58,5 тис. грн та 52 тис. грн відповідно. Це вдвічі більше, ніж минулого року.

Конкурс «Учитель року – 2022» буде проводитися із дотриманням законодавства України в частині запобігання поширенню COVID-19 у номінаціях «Біологія», «Інформатика», «Мистецтво», «Основи правознавства» у два тури:

  • перший – грудень 2021 року – лютий 2022 року;
  • другий – березень – квітень 2022 року.

На учасників конкурсу очікують випробування, що дадуть можливість педагогам продемонструвати свою професійну компетентність, методичну майстерність, мобільність мислення, творчість та новаторство.

Докладніше про конкурс можна дізнатися на сторінці МОН.

Нагадаємо, МОН спільно з командою підтримки реформ Міністерства роз’яснили особливості оцінювання і ведення журналів у 5-х пілотних класах НУШ.