Учні Сєвєродонецька зіграли в «ЄВРОКВІЗ»



У Луганській області урочисто відсвяткували День Європи в Україні. Однією з родзинок святкувань стала інтелектуальна гра «Євроквіз – 2015», у якій учні міста Сєвєродонецька  змагалися за звання знавців історії, устрою, особливостей Європейського Союзу.

На заході була присутня Ольга Лішик, заступник голови Луганської обласної державної адміністрації з гуманітарних питань – вона звернулася до учасників «Євроквізу» зі словами заохочення до нових звершень. Побажала успіхів школярам Тетяна Єловська, в. о. директора Департаменту освіти і науки ЛОДА. Нагадав важливі віхи історії Євросоюзу Анатолій Данильєв, в. о. ректора Луганського ОІППО. Зі словами привітання звернулася до учнів Ольга Каширіна, начальник відділу освіти м. Сєвєродонецька. Також виступив представник Управління Верховного Комісаріату ООН у справах біженців, який доповів про роботу своєї організації.

У грі взяли участь п’ять команд із міста Сєвєродонецька, які представляють такі навчальні заклади: Сєвєродонецький НВК «Спеціалізована школа-колегіум Національного університету «Києво-Могилянська академія»; Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей; спеціалізована середня школа № 17 І–ІІІ ступенів із поглибленим вивченням іноземних мов; середня загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 10 м. Сєвєродонецька; Сєвєродонецька гуманітарно-естетична гімназія.

Інтелектуальна гра проходила в кращих традиціях евроквізу (вікторини на тему Європи та Європейського Союзу): вона складалася з трьох турів, рівень складності запитань  варіювався від жартівливих і легких до серйозних і складних. Наприклад, відповіді на питання “Якого кольору прапор ЄС?” (синього) або “Де знаходиться географічний центр Європи?” (в Україні) в усіх команд були правильними. Натомість, питання щодо країн-членів ЄС або відомих політиків продемонстрували, хто краще знає “стару добру Європу”.

Найбільше балів, за результатами трьох турів гри, отримала команда Сєвєродонецького багатопрофільного ліцею. Друге місце посіли представники ССШ № 17, третє – учні колегіуму.

Усі учасники змагання отримали подарунки – чашки з логотипами “Євроквізу” від оргкомітету гри, а також призи від ТОВ «Кларіант Україна» (Роман Топорко) та Луганського обласного центру підтримки молодіжних ініціатив і соціальних досліджень (Інна Осипенко).

“Євроквіз” став справжнім святом не лише для школярів-учасників, а й для глядачів, які отримали можливість подивитися оригінальні музичні й танцювальні номери, а також ознайомитися з виставкою “Європейське обличчя Луганщини”.

Організував “Євроквіз” Луганський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти за сприяння Департаменту освіти і науки ЛОДА (Ірина Цимбал), відділу освіти м. Сєвєродонецька (Ольга Каширіна), та за активної участі сєвєродонецьких школярів і педагогів.