У Луганській області відбулось ЗНО з хімії



Сьогодні, 17 липня 2020 року, тестуванням з хімії завершується основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. В області створено один пункт проведення ЗНО з хімії, який розташований в м. Сєвєродонецьк та розрахований на 18 аудиторій.

Пункт оснащено в достатній кількості захисними та дезінфікуючими засобами, пірометрами, що надало можливість створити безпечні умови відповідно до протиепідемічних вимог.

Для успішного функціонування пункту проведення ЗНО з хімії було залучено 46 педагогічних працівників, які виконували обов’язки персоналу пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Всі вони пройшли відповідне навчання та сертифікацію.

Пропуск учасників до пункту проведення ЗНО розпочався о 09.50 та продовжувався до 10.50. Під час пропуску медичні працівники проводили термометрію, за результатами якої не було виявлено жодного учасника з ознаками ГРЗ.

Для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні з хімії зареєструвалось 245 учасників, з них 196 осіб взяли безпосередню участь у тестуванні, що складає 80 % від загальної кількості зареєстрованих.

Зовнішнє незалежне оцінювання з хімії розпочалось об 11 годині. Відповідно до наказу Українського центру оцінювання якості освіти від 17.07.2020 року № 124 під час технологічної перерви здійснювався загальний контроль із використанням спеціальних приладів (металодетекторів).

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з хімії складався із 52 завдань, на виконання яких учасникам було відведено 150 хвилин. За умови правильного виконання усіх завдань учасник зможе набрати 74 тестових бали.

Результати ЗНО з хімії будуть опубліковані в персональних кабінетах учасників до 29 липня 2020 року. Одночасно заклади загальної середньої освіти отримають результати державної підсумкової атестації своїх випускників.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь в зовнішньому оцінюванні через об’єктивні причини, можуть протягом 5 днів після тестування (ураховуючи день проведення) подати до Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО. Додаткова сесія ЗНО з хімії відбудеться 10 серпня.

Звертаємо увагу, що вже сьогодні в персональних кабінетах учасників з’явились результати ЗНО з математики та фізики.

Нагадуємо, що процедура ЗНО-2020 ще передбачає проведення додаткової сесії, яка розпочнеться тестуванням з фізики 24 липня.