У Привільському професійному ліцеї відкрито навчально-виробничий центр зварювальних технологій



23 квітня 2021 року в ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» у режимі онлайн відбулось відкриття Навчально-виробничого центру з підготовки кваліфікованих робітників за професією «Електрогазозварник» та проведено майстер-клас  «Зварювання алюмінію в аргоні» з використанням  новітнього обладнання.

Заходи проведено у рамках реалізації проєкту «Robota для громади! Покращення конкурентоздатності випускників ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» шляхом створення інноваційних майданчиків підготовки кваліфікованих робітників та розвитку міжрегіонального публічно-приватного партнерства у м. Лисичанську» за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру та ГО «Кремінська бізнес-асоціація».

Завдяки партнерам проєкту та фінансуванню ПРООН для освітніх потреб закладу було придбано сучасне виробниче обладнання та зварювальні матеріали на суму понад 600 тисяч гривень.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 19.04.2021 № 49-л «Про ліцензування освітньої діяльності»  ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» отримав ліцензію на здійснення перепідготовки та підвищення кваліфікації з професії «Електрогазозварник». І тепер у місті Лисичанську з’явилась потужна партнерська база для підготовки кваліфікованих робітників та перепідготовки незайнятого населення.

Відкритий навчально-виробничий центр надає чудову можливість для майбутніх фахівців здобути якісні знання та практичні навички у роботі із сучасним високоякісним обладнанням, матеріалами, опанувати найпоширеніші види зварювання в побуті та професійній сфері: ручне електродугове (MMA), в середовищі захисного газу (MIG-MAG) і аргонодугове (TIG), стати конкурентними на ринку праці та відповідати вимогам сучасності.