ХХІХ обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді завершено



Протягом лютого 2023 року був організований ХХІХ обласний конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді, який, на жаль, уже вдруге проходив в умовах ведення активних бойових дій на території України та нашої рідної Луганської області. Незважаючи на те, що молоді науковці, які вимушені під час війни кілька разів на день переховуватися з батьками в укриттях і бомбосховищах, перебувати за кордоном, мешкати в притулках для біженців, жити в умовах блекауту, під постійні звуки повітряної тривоги все ж написали свої дослідницькі роботи і свято науки відбулось.
За протоколами конкурсу нараховується 20 учасників, а насправді набагато більше: це люди, які стоять за кожною дитиною: вчителі, батьки, наукові керівники, методисти, всі, хто допомагав стати на щабель вище. Учасниками стали здобувачі освіти з Лисичанської, Сєвєродонецької, Гірської територіальних громад та від Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді».
За результатами етапу заочного оцінювання робіт 19 конкурсантів отримали схвальні рецензії та були допущені до наступних етапів конкурсу.
Конкурс проходив у 10 наукових відділеннях та 17 секціях. До складу журі обласного конкурсу-захисту увійшли провідні науковці Луганщини та фахівці у відповідних галузях, а саме: Державного закладу «Луганський державний медичний університет», Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Харківського національного університету міського господарства імені Бекетова, Національного медичного університету імені Богомольця, Інституту промислової математики (Німеччина), комунального закладу «Луганський центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства».
Протягом постерного захисту і наукової конференції, як завжди, на конкурсі панувала атмосфера аргументації власних оригінальних моделей рішень, демонстрація не тільки ґрунтовних знань, але й ораторської майстерності у колі справжніх друзів-однодумців. Тематика презентованих учнівських досліджень була різноманітною, актуальною та мала практичне спрямування. Члени журі відзначили високий рівень підготовки учасників, логічність та грамотність представлення матеріалу, дотримання норм культури мовлення.
За результатами XXІХ обласного конкурсу-захисту визначили переможців у 14 секціях, найкращі будуть представляти Луганщину на Всеукраїнському конкурсі-захисті.
Попереду нагородження переможців та наукових керівників дипломами Департаменту освіти і науки.
Побажаємо нашим інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху! Разом до перемоги!