Шануємо подвиг українського народу у Другій світовій війні



8 травня 2017 року делегація Департаменту освіти і науки облдержадміністрації на чолі з директором Юрієм Вікторовичем Стецюком взяла участь в урочистих заходах до Дня пам’яті і примирення, які відбулися у Троїцькому районі Луганської області.

День пам’яті та примирення – пам’ятний день в Україні, який відзначають в річницю капітуляції нацистської Німеччини з метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги усім борцям проти нацизму.

Спеціалісти Департаменту разом із очільником області Ю.Г. Гарбузом поклали квіти до обеліску полеглим у Другій світовій війні біля братської могили у селі Покровське Троїцького району, де вічний спочинок знайшли 147 воїнів.

Торкнулися наших  сердець панахида за загиблими у Другий світовій війні та меморіальний мітинг у Троїцьку.

Меморіальні заходи у Троїцьку та с. Покровське засвідчили, що  для жителів Луганщини пам’ять про героїчний подвиг наших земляків у роки Другої світової тісно переплелася з осмисленням трагічних подій сьогодення.

Віддаючи шану загиблим у Другій світовій війні,  голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Григорійович Гарбуз звернувся до учасників урочистостей: «Цього Дня ми замислюємося не тільки про пам’ять, а й про прощення і примирення, яким закінчується будь-яка війна. Україна – мирна держава! Ми маємо докласти усіх зусиль, щоб небо над нами, над нашими дорогими ветеранами, над єдиною Луганщиною і Україною знову стало мирним!»