Школа-семінар «Спектроскопія молекул та кристалів»



Літо не лише час відпочинку…

МАНівці з Луганщини продовжували втілювати в реалії свої наукові здобутки на Всеукраїнській школі-семінарі «Спектроскопія молекул та кристалів» в рамках ХХV Міжнародної конференції імені Галини Пучківської «Спектроскопія молекул та кристалів» в Одесі 25-30 серпня 2019 р. на базі Одеського національного університету імені І.І.Мечникова за підтримки Національного центру «Мала академія наук України».

Вихованці комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» секцій «Технологічні процеси та перспективні технології» Криворучко Світлана, учениця 9 класу комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей» та Ніколаєва Дар’я, учениця 9 класу Рубіжанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №10 (керівник Гончаров В.В.) представили свої наукові наробки дійсно на міжнародному рівні.

Міжнародна конференція зібрала науковців різних країн світу (Латвія, Німеччина та ін.) та міст України, де ділилися своїми науковими наробками та досягненнями. Під час презентування стендових наукових доповідей провідні науковці з цікавістю спілкувалися з учнями МАН та відверто захоплювалися їх результатами.

Також учні прослухали цікаві лекції провідних вчених про сучасні досягнення в різних галузях спектроскопії, розвиток та вдосконалення виготовлення нанопроцесорів, використання сучасної спектроскопії в медицині та ін.

Але постійний шум моря, свіже повітря, яскраве літнє сонце авжеж робили дійсно невимушену атмосферу спілкування та відпочинку, а найважливіше – діти мали змогу познайомитися та знайшли нових друзів. Відчути багатогранний колорит Одеси учасники змогли на екскурсії містом, де прослухали чудову історію її створення, про її видатних засновників та милувалися сучасною культурою міста.

Ось так захоплююче закінчилося літо для працьовитих МАНівців.

Дякуємо організаторам школи-семінару Омельченко Євгенії та Кириченко Дарії за дружню та приємну атмосферу під час заходу та чекаємо на подальшу співпрацю. Бажаємо їм натхнення та задоволення від праці.