Шляхи досягнення успіху!



1З 31 жовтня по 2 листопада 2016 року вперше в Україні на базі Київського Національного торговельно-економічного університету відбувся Всеукраїнський конкурс професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE» серед представників (учнів) ПТНЗ, студентів вищих навчальних закладів, молодих кваліфікованих робітників і фахівців за професійною компетенцією «кондитерське мистецтво».

Мета та основні завдання конкурсу: професійна орієнтація молоді, а також впровадження в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних напрацювань за напрямами:

  • професійні стандарти,
  • оновлення виробничого обладнання,
  • система оцінки якості освіти,
  • навчання експертів (майстрів).

Конкурс сприяв підготовці учасників до максимальної реалізації умінь та професійних навичок.

2У Всеукраїнському конкурсі взяли участь 17 переможців (конкурсантів) регіонального відбору, проведеного в усіх областях України.

Луганську область з професійної компетенції «кондитерське мистецтво» представляла випускниця Лисичанського професійного торгово-кулінарного ліцею – Молчанова Дар’я (експерт – Панькіна Ольга Олександрівна).

На урочистому відкритті Всеукраїнського конкурсу «WORLDSKILLS UKRAINE» були присутні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр соціальної політики Андрій Рева, Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін.

Оцінювали «кондитерське мистецтво» 38 суддів, серед яких були титуловані кондитери з країн світу.

Практичний тур кондитерського мистецтва передбачав роботи з карамелі, шоколаду, цукрові квіти з марципану та мастики.

За результатами виконання програми конкурсу та підсумками журі міжнародного класу у номінації «Цукрові квіти» (англійська техніка) під назвою «Вийся віночок легенько» Дар’я Молчанова була нагороджена срібною медаллю.

Перемога у Всеукраїнського конкурсу «WorldSkills Ukraine» дає можливість взяти участь у Міжнародному конкурсі «WorldSkills International», який відбудеться в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів – Абу-Дабі в жовтні 2017 року.

89