Щоденник Табору Миру (День п`ятий)



Цей день у Таборі Миру розпочався з ворк шопу «Молодь обирає мир». Діти розділились на команди і їм було запропоновано намалювати, що таке мир і презентувати свою роботу. Вийшло креативно та цікаво!

Далі всіх чекала поїздка до Житомирського ботанічного саду, де школярі з Луганщини висадили «Алею Миру» з 50 кущів троянд разом з ветеранами АТО/ООС, мамами, дружинами, дітьми загиблих воїнів на сході країни. Це дуже символічна подія, мета якої є об’єднання і мир заради майбутнього нашої країни.

Наступним був переїзд до міста Коростишів до парку Скульптур. На території парку знаходиться велика кількість кам’яних скульптур. Деякі скульптури доволі дивні, серед яких є видатні люди, різні тварини, міфічні істоти.

Після учасники табору вирушили до замку-музею «Радомисль», де було проведено екскурсію та майстер клас з виготовлення паперу. Цей музейний комплекс містить у собі єдиний в Європі Музей української домашньої ікони. В експозиціях і фондах комплексу представлені також колекції предметів сакрального мистецтва і церковного начиння, а також українських і європейських старожитностей.За підсумками проведеного заходу хлопці та дівчата табору отримали сертифікати учасників «Табору Миру у місті Житомир».

На жаль, швидко проминув час перебування на Житомирщині.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам «Табору Миру» Рустаму Пулатову, керівнику Програми ООН з відновлення і розбудови миру, Жанні Чмут, спеціалістці із залучення та розвитку громадського суспільства ПРООН та всім, хто брав участь в організації та проведенні даного заходу!

Більше фото: https://www.facebook.com/osvitaloda/