Юні економісти на Житомирщині



1З 24 до 28 жовтня 2016 року посеред поліської Швейцарії на березі ріки Тетерів (с. Дениші) Житомирщина гостинно приймала 15 команд із усієї країни на ХІІ Всеукраїнському турнірі юних економістів: із Волині (2 команди), Житомирщини, Івано-Франківщини, Кіровоградщини, Луганщини, Миколаївщини, Сумщини, Харківщини (6 команд), Херсонщини.

Луганську область представляла збірна команда комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» «SPIRA» у складі: Карпенко Анастасії, Сердюкова Костянтина, Литвиненка Єгора (Сєвєродонецький багатопрофільний ліцей), Ткаченко Валерії, Буткова Олександра (Бутівська та Підгорівська школи Старобільської районної ради відповідно). Хлопці та дівчата разом зі своїми науковими керівниками, кандидатами економічних наук (Семененко І.М. та Чеботарьова Н.М.), старанно готували завдання турніру, що були надані заздалегідь, розкривали суть питання, акцентували увагу на основних економічних ідеях та висновках, доповнюючи відповіді презентаціями.

Всеукраїнський турнір юних економістів є командним змаганням з економіки у формі рольової гри, що сприяє вдосконаленню умінь розв’язувати складні економічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та захищати власну думку в наукових дискусіях. У Денишівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені В.Г. Бондарчука Тетерівської об’єднаної територіальної громади Житомирської області три дні поспіль відбувалися чвертьфінальні та півфінальні бої, які допомогли учасникам виробити вміння концентруватися та розглядати запропоновані проблеми, встановити закономірності розвитку національної економіки та їх відповідність законам. Представники команди Луганщини чотири раунди гідно виступали і як доповідачі, і як опоненти, і як рецензенти.

2Професійне журі було представлене кращими педагогами загальноосвітніх та вищих навчальних закладів України, а також студентами, колишніми талановитими учасниками турніру. Під час боїв члени журі мали можливість скласти об’єктивне уявлення про рівень підготовки учнів, встановити переваги й сформувати уточнення до навчальних програм з економіки та фінансової грамотності.

3Члени журі відзначили, що учасники нашої команди – це талановиті, цілеспрямовані та старанні діти. За підсумками турніру команду Луганської області «SPIRA» відзначили, як перспективну та нагородили грамотою «За волю до перемоги», а кожен член нашої команди був нагороджений іменними дипломами учасників ХІІ Всеукраїнського турніру юних економістів і пам’ятними подарунками.

Учасники турніру також із задоволенням відвідали Музей космонавтики, Свято-Преображенський Тригірський чоловічий монастир та зустрілися зі школярами Тетерівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

4Бажаємо кожному члену нашої команді набутий досвід, знання та позитивні враження про турнір залишати надовго. Нехай даний захід буде першим кроком на шляху утілення ваших життєвих мрій.