«Із неба в український край іде зимовий Миколай»




З першим снігом і морозами приходять в Україну зимові свята. Найбільшим і найрадіснішим для дітвори є свято Миколая. Завітало воно і в Гірську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат.  Школярі чекали на свого покровителя, доброго Духа. Хлопчики і дівчатка, щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати дорослим.

Добре, щедре, багате і по-справжньому родинне свято зібрало дітей та дорослих  у теплій глядацькій залі Гірської школи-інтернату. Головного гостя цього свята чекали дорослі і діти цілий рік і19 грудня вони попали у справжню казку «Святий Миколаю прийди до нас із раю!», де Святий Миколай поспішав до діточок, але дорогою сталася пригода: хитрі чортита їхній ватажок Антипко  вкрали місяць, який освітлював дорогу. Але на допомогу прибігли Домовички, сміливі діти та охоронці Святого Миколая – Морозики, які спіймали чортів та повернули місяць на місце. Тоді Святий Миколай із ангелами пішов до діток, щоб роздати їм довгоочікувані подарунки. На свято діти підготували вірші, пісні та гарні таночки, а допомагали їм у цьому директор Гірської школи-інтернату Маркова Л.А., заступник директора з виховної роботи Кунченко З.В., педагог-організатор Костюк Т.А., класні керівники – КащавецьО.М., Мезенець О.А., Міньковська І.В., Жук О.В., вихователі – Бурлуцька І.В., Назінкіна Л.І., Сичова Ю.М., Суроєнко О.П., психолог Макотерська В.В., керівник гуртка «Чарівна скринька» Зощук Г.Є. та музичні керівники – Вященко Л.О. і  Гундорова К.М.

За це в нагороду діти отримали подарунки, від яких на обличчях сяяла щаслива усмішка, дитяча радість. Роздаючи солодощі, Святий Миколай бажав дітям бути чемними, робити добро, не ображати нікого, не  сваритися. Ще довго лунала пісня «Ой хто, хто Миколая любить»та веселий сміх щасливих дітей. Діти дякували Миколаю за подарунки та просили у Господа щасливої долі тим, хто подарував їм таке веселе свято.

Щиро дякуємо нашим шановним гостям директору Департаменту освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації Стецюку Юрію Вікторовичу, заступнику начальника головного управління національної поліції в Луганській області полковнику Радаку Віктору Олексійовичу, начальнику Попаснянського відділу поліції Золотарьову Володимиру Федоровичу, начальнику відділу поліції № 1 Попаснянського відділу поліції капітану Нікітенко Сергію Вікторовичу, представникам головного управління служби безпеки України в Луганській та Донецькій областях, представникам обласного центру зайнятості, які завітали донас з подарунками для всієї школи: професійні вокальні мікрофони, ламінатор та принтер, набори настольних ігор, світловий стіл для малювання піском та набори цукерок. Вони стали справжніми «Миколайчиками» для вихованців школи.