ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття»



28-29 березня 2024 року в режимі онлайн відбулася ІХ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». Засновником конференції є Управління освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації за підтримки та сприяння Міністерства освіти і науки України та Національної спілки краєзнавців України.

Головним завданням проведення конференції є здобуття її учасниками знань про історичні події і факти життя політичних, військових, духовних діячів державотворення на землях сучасної України та формування юними українцями аргументів-відповідей опонентам Української державності на сучасному етапі її розвитку.

28 березня 2024 року відбулося  урочисте відкриття та пленарне засідання онлайн-конференції. З вітальним словом до учасників конференції звернулися: Вадим Овчаренко, начальник відділу позашкільної освіти та виховної роботи Міністерства освіти і науки України; Дмитро Омельченко, заступник директора з навчально-виховної роботи Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді; Олександр Шамрай, заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації; Валерій Данилевський, очільник обласного управління освіти і науки Черкаської ОВА; Олександр Спрягайло, проректор з наукової та інноваційної діяльності Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького; Валентин Лазуренко, проректор з гуманітарно-виховних питань Черкаського державного технологічного університету.

Комунальний заклад «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» у секції «Історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями» представила Лєбєдь Діана, вихованка секції «Історія України», учениця 9 класу Гімназії № 15 м. Сєвєродонецька Луганської області з темою доповіді «С. Локтюшев та становлення археологічної науки на Луганщині». Науковий керівник Олександр Набока, керівник секції «Історія України» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії та археології ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка.

Лєбєдь Діана, як учасник конференції, нагороджена грамотою Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді  та збіркою тез.

Вітаємо Діану і бажаємо юній краєзнавиці Луганщини цікавих досліджень рідного краю та вдалих виступів у наступних конференціях!