ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми науково-промислового комплексу регіонів»



18-25 квітня 2017 року в м. Рубіжному на базі Інституту хімічних технологій Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми науково-промислового комплексу регіонів», у якій взяли участь вихованці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді.

Протягом п’яти днів плідно працювали секції за різними напрямами. На особливу увагу заслуговує засідання секції «Довузівська підготовка молоді та учнів» за підтримки кафедри екології, в роботі якої долучилися учні Обласної очно-заочної школи Луганської обласної МАН.

Під час роботи секції було розглянуто широкий спектр проблем, тематика доповідей учасників конференції була досить різноманітною за змістом і спрямованістю, водночас основний науковий інтерес був спроектовано на аналіз проблем науково-технічного, екологічного, хімічного та гуманітарного напрямку в нашому регіоні. Юні науковці Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді активно обговорювали питання конференції, пропонуючи власні наукові моделі рішень.

Загалом, заявки на участь подали 37 учнів з міст Рубіжного, Сєвєродонецька, Лисичанська, Кремінського, Білокуракінського, Попаснянського, Сватівського, Станично-Луганського, Старобільського районів та м. Маріуполя Донецької області. За еколого – хімічним напрямом було представлено 15 робіт, за гуманітарним напрямком – 10 і за науково-технічним – 7. Найбільше сподобалися представникам журі від КЗ «ЛОМАНУМ» доповіді вихованців МАН Гончарової Мар’яни (учениця 11 класу Рубіжанської спеціалізованої школи № 10) за темою «Ландшафтно-рекреаційна структура міста Рубіжне Луганської області» та Лисих Марини (учениця 9 класу навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей») за темою «Використання активного мулу для поліпшення бідних на гумус ґрунтів міста Рубіжне». Усі учасники отримали сертифікати, а найкращі доповіді були нагороджені дипломами першого, другого та третього ступенів.