ІІІ (Всеукраїнський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») завершився



З 13 по 25 серпня поточного року рій «АРГОС» Чмирівського НВК «Школа-гімназія» Луганської області взяв участь у ІІІ (Всеукраїнському) етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в с. Ватутіне Нововодолазського району Харківської області.

Гра проходила на базі Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби з надзвичайних ситуацій – місце проведення ІІІ етапу гри «Сокіл» («Джура») та у м. Харків.

В рамках ІІІ етапу «Джура-2017: Слобідська Січ» проводилось 17 різноманітних заходів. Рій «АРГОС» взяв участь у:

  • у залікових змаганнях та конкурсах: «Впоряд», «Перетягування линви», «Туристсько-спортивна смуга перешкод», «Стрільба», «Рятівник», «Лава на лаву», «Інтелектуальна гра-вікторина «Відун», «Квест» , «Таборування» ;
  • творчо-мистецькому звіті «Ватра»;
  • в обов’язковому конкурсі звітів «Добре діло»;
  • у змаганні поза конкурсом «Теренова гра».

За підсумками юні джури Луганщини посіли ІІІ – ті місця у заліковому конкурсі «Стрільба» та у змаганні поза конкурсом «Теренова гра». Досить високий результат отримали і у конкурсі «Впоряд» – 5 місце.

Програма Всеукраїнського етапу Гри була досить насичена не тільки змаганнями, але й різноманітними виховними та пізнавальними заходами. Учасники Гри взяли участь у рейд-поході на батьківщину Івана Сірка, екскурсіях по Харкову, відвідали Академію Національної гвардії України, пройшли вишкіл на базі військової частини: ознайомлення з екіпіруванням військовослужбовців, зразками стрілецької зброї та боєприпасів, підготовка до виконання вправ стрільб з автомату АК-74, розбирання та збирання зброї, практичне виконання стрільб з АК-74, показові заняття з основ тактичної медицини.

24 серпня 2017 року майбутні захисники країни взяли участь у параді вулицями м. Харків. Урочисте закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») та нагородження переможців і призерів відбулося на головній площі міста – Площі Конституції. За зайняте ІІІ місце у конкурсі «Стрільба» команда Луганської області була нагороджена грамотою Міністерства освіти і науки України та кубком.

Ввечері луганчани разом з усіма учасниками ІІІ етапу «Джура-2017: Слобідська Січ» відвідали концерт відомої групи «Океан Ельзи».

Ми вітаємо команду з отриманими перемогами та бажаємо успіхів у подальшому!