І Всеукраїнська олімпіада креативності



Дуже яскравим та емоційним весняним заходом стала І Всеукраїнська олімпіада креативності, що була проведена 22-24  2019 року у м. Київ в межах Міжнародної освітньої програми «Destination Imagination».

Destination Imagination – найбільша у світі освітня програма з креативності, спрямована на підготовку учнів до професійних викликів ХХІ століття, виховання майбутнього покоління інноваторів та лідерів.

У І Всеукраїнській олімпіаді креативності (як частині Міжнародної освітньої програми «Destination Imagination») брали участь 30 команд різних областей України.

Завдяки ініціативі Малої академії наук та підтримці польських колег з Фундації розвитку креативності команда учнів КЗ «ЛОМАНУМ» під назвою «KriCriation» (учні Рубіжанського ліцею Білоіваненко Денис, сестри Аліна та Світлана Криворучко, Гончарова Аліна та учениця Рубіжанської школи №10 Ніколаєва Дар’я) з великим задоволенням приєдналася до спільноти талановитих і креативних людей із 42 країн світу з метою будувати країну своєї мрії. До виступу на олімпіаді команду тренував керівник секції «Машинобудування і робототехніка» КЗ «ЛОМАНУМ» Гончаров Віталій Вікторович та підтримувала впродовж змагань Захарова Ольга Іванівна (керівник секції «Хімія» КЗ «ЛОМАНУМ»)

Підчас офіційного відкриття олімпіади особисто привітали учасників – міністр закордонних справ України Павло Клімкін, перший заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей та лауреат Нобелівської премії з фізики 2015 року Кадзіта Такаакі.

Команди презентували приготовлені заздалегідь проекти – рішення Викликів. Серед Викликів – Суспільний, Художній, Імпровізаційний, Інженерний, Технічний та Науковий.

Три дні емоційного підриву, наполегливих змагань та яскравих завдань пролетіли однією миттю та виявила переможців. Команда «KriCriation» виступала в номінації технічний виклик з проектом перенесення вантажу за допомогою літального апарату та здобула найвище в цій номінації ІІ місце, нагороджена медалями за креативність та сертифікатом участі. А комунальний заклад «ЛОМАНУМ» став офіційним представником інновацій та креативності!!!

Щиро вітаємо команду учнів «KriCriation» та їх керівника з зайнятим другим місцем! Ми вами пишаємося та бажаємо подальших успіхів!!!