І етап обласного конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді



20-21 січня 2024 року проходив І етап ХХХ обласного конкурсу – захисту науково – дослідницьких робіт учнів – членів Луганської обласної малої академії наук учнівської молоді серед слухачів Обласної очно-заочної школи комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» який, на жаль, вже втретє проходив в умовах ведення активних бойових дій на території України та нашої рідної Луганської області.  

За протоколами конкурсу нараховується 19 учасників, а насправді їх набагато більше: це люди, які стоять за кожною дитиною: вчителі, батьки, наукові керівники, методисти, всі, хто допомагав стати на щабель вище.

За результатами етапу заочного оцінювання робіт, 19 конкурсантів отримали схвальні рецензії та допущені до наступних етапів конкурсу.

Конкурс проходив у 8 наукових відділеннях та 19 секціях. До складу журі І етапу конкурсу-захисту увійшли провідні науковці Луганщини та фахівці у відповідних галузях, а саме: Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка», Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, Національного медичного університету імені Богомольця, Гімназії № 10 міста Сєвєродонецька Луганської області.

Протягом постерного захисту і наукової конференції, як завжди, панувала атмосфера аргументації власних оригінальних моделей рішень, демонстрація не тільки ґрунтовних знань, але й ораторської майстерності у колі справжніх друзів-однодумців.

Тематика презентованих учнівських досліджень була різноманітною, актуальною та мала практичне спрямування: «Створення багатофункціонального дрону для потреб ЗСУ на основі недефіцитних комплектуючих», «Вивчення динаміки обміління водосховищ Луганщини з використанням геоінформаційних технологій та дистанційного зондування Землі», «Фольклорні витоки новітніх колискових пісень (на прикладі Олега Берестового, Марини Круть, Сергія Жадана)»…  

За результатами І етапу XXХ-го обласного конкурсу-захисту Обласної очно-заочної школи визначили переможців у 19 секціях, найкращі будуть представляти Обласну очно-заочну школу комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді» на ХХХ обласному конкурсі- захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів.

Побажаємо нашим інтелектуалам яскравих вражень, терпіння та наполегливості у досягненні успіху!